Peliitoille kolme uutta peluria Nuorten SM-Liigasta

MESTIS / Uutinen
Ahola pelasi tehokkaan kauden Nuorten SM-Liigassa.
Peliitat vahvisti joukkuettaan kolmella uudella pelaajalla, kun Aapo Ahola, Eetu Tervala ja Joona Lankinen siirtyvät joukkueeseen.

Aapo Ahola ja Joona Lankinen kiekkoilivat viime kaudella Pelicansin A-nuorissa. Joukkueen varakapteenina toiminut puolustaja Ahola iski 35 ottelussa tehot 8+23. 21-vuotias Lankinen on puolestaan hyökkääjä ja hän viimeisteli 44 kamppailussa 32 tehopistettä.

− Joona on isokoinen, monipuolinen hyökkääjä, joka osaa tehdä maaleja. Varsinkin ykkösalueelta, eli aivan maalin edustalta, hän on poikkeuksellisen tehokas. Joona iski viime kaudella 17 maalia ja 34 pistettä Nuorten liigassa, ja on hyvän kesän jälkeen varmasti valmis tuomaan maalintekotaitoaan esiin myös Mestis-tasolla, kertoi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

19-vuotias Ahola sai kauden aikana vyölleen myös seitsemän Liiga-ottelua Pelicansissa sekä 11 Mestis-ottelua Peliitoissa.

− "Rane" on osoittanut Nuorten liigassa omaavansa poikkeuksellisen hyvät hyökkäyspelitaidot. Hän oli ottelukohtaiselta pistekeskiarvoltaan Nuorten liigan runkosarjan toiseksi tehokkain puolustaja ja pudotuspeleissä pakkien pisteykkönen, kuvaili Petäjä Aholaa.

− "Ranen" kehityskäyrä on osoittanut voimakkaasti ylöspäin viimeiset kaksi kautta, ja olen todella mielissäni, että hän jatkaa kehittymistään Heinolassa. Pelillisen panoksen lisäksi Rane tuo joukkueen arkeen rutkasti positiivisuutta.

Heinolalaislähtöinen Eetu Tervala tekee paluun kotiseudulleen kahden Jukureiden A-nuorissa vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella 20-vuotias hyökkääjä teki Nuorten SM-Liigassa 19 ottelussa tehot 3+6.

− Eetu on hyvä luistelija ja erittäin taitava kiekolla. Hän osoitti jo toissa kaudella lupaavia otteita Nuorten liigassa. Armeija toi omat haasteensa Eetun viime kauteen, mutta uskon hänen pystyvän kesän laadukkaan voimaharjoittelun siivittämänä tuomaan kiekollista taitoaan esiin myös Mestiksessä jo ensi kaudella, Petäjä arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle