Peliitoille hyökkäysvoimaa Jyväskylästä ja Rovaniemeltä

MESTIS / Uutinen
Mustonen on pelannut viime kaudet JYPin A-nuorissa.
Kuva © SJL/Pasi Mennander
Heinolan Peliitat vahvistaa hyökkäystään nuorilla Matias Mustosella ja Olli Rönköllä.

Matias Mustonen siirtyy Peliittoihin JYPin organisaatiosta, jossa on kiekkoillut B-nuorista lähtien. Neljä edelliskautta hän on pelannut pääosin jyväskyläläisryhmän A-nuorissa. Viime kaudella Mustonen iski Nuorten SM-Liigassa 34 ottelussa tehot 15+17. 22-vuotias hyökkääjä sai vyölleen kauden aikana myös yhden Liiga- ja 12 Mestis-ottelua.

− Matias on kiekollisesti taitava hyökkääjä, joka on mättänyt kolmella edellisellä kaudella tehoja lähes piste/peli-tahtiin Nuorten SM-liigassa. Hän on koputellut Mestiksen ovella koko A-junioriuransa ajan, ja olen varma hänen olevan oikean roolin saadessaan erittäin hyvä hyökkäyssuunnan pelaaja tähän sarjaan, totesi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

− Matias käynyt läpi hyvän junioriputken Kiekko-Laserissa sekä JYPin B- ja A-nuorissa ja tietää siten, mitä huipulle tähtäävä harjoittelu on. Tiedän hänen olevan arjessa innokas ja ahkera harjoittelija, joka varmasti vie omalla tekemisellään toimintakulttuuriamme oikeaan suuntaan.

Olli Rönkkö kiekkoili viime kauden RoKin riveissä. 21-vuotias hyökkääjä iski debyyttikaudellaan Mestiksessä 35 ottelussa tehot 2+8. Ennen Rovaniemelle siirtymistä hän pelasi Kärppien juniorijoukkueissa.

− Olli on monipuolinen kahden suunnan sentteri ja erinomainen alivoimapelaaja. Hän oli toissa kaudella Nuorten SM-liigassa Kärppien viidenneksi paras pistemies joukkueessa, jonka kahdeksan parasta pistemiestä pelaavat ensi kaudella Mestistä tai Liigaa. Viime kausi RoKissa oli haastava armeijan vuoksi, mutta Olli on varmasti valmis breikkaamaan Mestikseen toden teolla tulevalla kaudella, arvioi Petäjä.

− Tunnollisen kahden suunnan pelaamisen lisäksi häneltä sopii hyvän pelikäsityksen ja syöttötaidon turvin odottaa myös tehoja hyökkäyspäässä. Myös Olli on käynyt Oulussa läpi erittäin laadukkaan junioripolun ja tuo arkeemme varmasti oikeanlaista urheilullisuutta ja ammattimaisuutta.

Peliitoilla on tällä hetkellä kasassa sopimukset 19 pelaajan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle