Pelicansin ykköspuolustaja Mikko Kousa saattaa pelata tänään – Poissaolo ei liity HIFK:n Santalan sikailuun

LIIGA / Uutinen
Mikko Kousa on joukkueensa tärkein puolustaja.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Ilouutinen Pelicansille: ykköspuolustaja Mikko Kousa saattaa pelata illalla. Huoli ei liity Tommi Santalan törkytaklaukseen.

Pelicans saattaa Jatkoajan tietojen mukaan saada ykköspuolustajansa Mikko Kousan tänään takaisin tositoimiin. Kousa ei pelannut Pelicans–HIFK-puolivälieräottelusarjan edellisessä osaottelussa toissapäivänä. Hänet napattiin pois pelaavasta kokoonpanosta vähän ennen ottelun alkua. Hän ei myöskään harjoitellut jäällä eilen joukkueensa mukana.

Mutta tänään Kousa saattaa siis olla pelikykyinen.

Kousa joutui ottelusarjan ensimmäisessä osassa HIFK:n Tommi Santalan törkeän taklauksen kohteeksi. Kousa loukkasi tilanteessa jalkaansa, mutta pystyi intensiivisten hoitojen jälkeen pelaamaan jo seuraavassa kohtaamisessa. Santalalle langetettiin teostaan viiden ottelun mittainen pelikielto. Jatkoajan tietojen mukaan Kousan tämänviikkoinen huili ei liity Santalan taklaukseen.

Pelicansille kyse on erittäin merkittävästä asiasta, sillä Kousa on joukkueen tärkein puolustaja. Runkosarjassa hän pelasi lahtelaispuolustajista eniten, teki toiseksi eniten tehopisteitä, kirjautti toiseksi parhaan tehotilastolukeman ja laukoi toiseksi ahkerimmin.

HIFK johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1 ja voi päättää voitolla tänään Pelicansin kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle