Pelicansin puolustus täydentyy tutulla kolossilla − Ben Blood palaa Lahteen

LIIGA / Uutinen
Fyysisestä pelityylistä tunnettu Blood pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2020-2021 Tapparassa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Pelicans täydentää rivejään kokeneella paluumuuttajalla, kun yhdysvaltalaispuolustaja Ben Blood liittyy lahtelaisnippuun.

Ben Bloodin sopimus Pelicansin kanssa on loppukauden mittainen. 33-vuotias puolustaja on lahtelaisseuralle tuttu pelaaja entuudestaan, sillä yhdysvaltalaispuolustaja kiekkoili aiemmin Pelicans-paidassa kahden kauden ajan vuosina 2015-2017. Blood liittyy lahtelaisjoukkueen mukaan tulevalla viikolla.

− Palaan Lahteen todella innoissani. Rakastan Suomea ja erityisesti tätä kaupunkia, jolla on ikuinen paikka sydämessäni. Suurin ero edelliseen visiittiini on siinä, että olen vanhempi, kokeneempi ja nykyisin myös perheellinen mies, Blood kommentoi.

Raamikas (193cm/103kg) puolustaja haki alkusyksystä pelipaikkaa puolalaisseura Comarch Cracoviasta koeajalla, mutta on ollut muuten alkukauden vailla seuraa. Viime kaudella hän edusti Itävallan ICEHL:ssä pelannutta Graz99ersia, jossa teki 45 ottelussa tehot 5+9.

Liigassa Blood on pelannut aiemmin Pelicansin lisäksi myös Ässien sekä viimeiseksi Tapparan miehistöissä. Kahdesti Liigan jäähypörssin kärkisijan vieneeltä puolustajalta löytyy palkintokaapistaan SM-pronssi keväältä 2019.

− Ben tuo joukkueeseemme ennen kaikkea voittavaa puolustuspelaamista. Hän on erittäin "solidi" ja kovaotteinen puolustuspään puolustaja, joka pystyy pysäyttämään vastustajan liikettä. Hän pystyy myös hyökkäämään kiekolla ja kiekottomana. Hyökkäyspelitaidot ovat saattaneet jäädä aika monelta huomioimatta, kuvailee Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

− Benin kiinnityksen myötä meillä on hyvä varautumisvalmius myös siihen, mikäli Topias Vilén lähtee joulukuussa Nuorten Leijonien mukana alle kaksikymppisten MM-kisoihin, lahtelaisseuran urheilujohtaja Janne Laukkanen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle