Pelicansin miehistössä muutoksia - Salonen sisään, Kvartalnov ulos

LIIGA / Uutinen
Jantunen siirtyy Peliittojen vahvuuteen.
Pelicans on tehnyt sopimuksen Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa viime kaudella kiekkoilleen Samuel Salosen kanssa. Koeajalla ollut venäläishyökkääjä Nikita Kvartalnov ei puolestaan jatka lahtelaisryhmässä.

Samuel Salonen siirtyy Pelicansiin 2+1-vuotisella sopimuksella. 18-vuotias hyökkääjä pelasi viime kauden Yhdysvalloissa USHL-juniorisarjassa, johon hän siirtyi Jokereiden junioreista.

Raamikas (190 cm/90 kg) Salonen edusti USHL:ssä Sioux City Musketeersia sekä Youngstown Phantomsia. Hän iski kauden aikana yhteensä 44 ottelussa tehot 5+5. Jokerit-kasvatti on esiintynyt myös Suomen ikäkausimaajoukkueissa.

− Salonen on erittäin lupaava nuori hyökkääjä. Hänellä on kovat tavoitteet uralleen ja olemme iloisia, että hän halusi tulla kehittymään Lahteen, kertoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

Viime viikolla lahtelaisjoukkueen testiin saapunut venäläishyökkääjä Nikita Kvartalnov poistuu joukkueen vahvuudesta. 24-vuotias hyökkääjä harjoitteli joukkueen mukana ja esiintyi viikonlopun Tampere Cupissa, mutta Pelicansissa ei lopulta nähty Kvartalnoville sopivaa roolia.

− Meiltä ei löytynyt hänelle sopivaa roolia, joten katsoimme parhaaksi päättää try-outin jo tässä vaiheessa, Laukkanen totesi.

Puolustaja Jarkko Pynnönen sekä hyökkääjät Roope Mäkitalo ja Jonne Jantunen siirtyvät puolestaan Mestis-joukkue Peliittojen harjoitusvahvuuteen.

− Kaikkien kolmen pelaajan urakehityksen kannalta on tärkeintä, että miehet saavat pelata isossa roolissa isoja minuutteja ja sitä kautta ottaa seuraavan askeleen urallaan. Tällä hetkellä Heinola tarjoaa parhaan mahdollisen vaihtoehdon, mutta mikäli viime vuosien mukainen kehitys jatkuu, niin kaikki tulevat varmasti saamaan näyttöpaikan myös Liigassa, kommentoi Laukkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle