Pelicansin maalivahtiosastolla muutoksia: Tomi Karhunen lähtee Sveitsiin, Riku Helenius tulee Lahteen

LIIGA / Uutinen
Riku Helenius aloitti tämän kauden JYPissä, jossa hän pelasi yhden liigaottelun.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Riku Helenius korvaa Sveitsiin siirtyvän Tomi Karhusen Pelicansin maalilla. Alkukauden JYP-keikkansa jälkeen seuratta olleen Heleniuksen sopimus on loppukauden mittainen, mutta siinä on koeaika tammikuulle.

Pelicans ja maalivahti Riku Helenius ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen, joka sisältää koeajan tammikuun 12. päivään asti.

− Heleniuksesta joukkue saa kokeneen huippumaalivahdin, joka haluaa todistaa tasonsa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen arvioi.

Heleniuksen hankinta tuli lahtelaisille ajankohtaiseksi, sillä tähänastinen ykkösmaalivahti Tomi Karhunen suuntaa Sveitsin liigan SC Berniin.

− Kun tuli mahdollisuus siirtyä yhteen Euroopan suurimmista seuroista, halusin tarttua siihen, Karhunen kertoo.

Pelicansin ja Karhusen sopimuksessa oli alun perinkin ulosoton mahdollistava pykälä.

− Ulososttopykälä oli yksi edellytys, että saimme Karhusen nopeasti kiinnitettyä kesällä, kun yllättävä tarve maalivahdin hankinnalle ilmeni Jakub Skarekin lähdettyä Pohjois-Amerikkaan, Laukkanen sanoo.

Helenius on pelannut Liigassa Ilveksessä, JYPissä ja KalPassa sekä KHL:ssä Jokereissa. Tampa Bay Lightningin varaus pelannut myös urallaan Pohjois-Amerikassa − pääosin farmisarjoissa.

Kuluvan kauden alussa Helenius oli tuurauskeikalla JYPin riveissä, jossa hän torjui yhdessä ottelussa. Tämän jälkeen mies on ollut ilman seuraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle