Pelicansin haaviin tarttui nuorten MM-kisoissa parhaaksi puolustajaksi valittu Kasper Puutio – toisena saaliina mastokaupunkiin saapuu Oliver Kiljunen

LIIGA / Uutinen
Kasper Puutio hakee uutta nostetta Lahdesta ensi kaudella
Kuva © Tiia Mahkonen
Pelicans tiedotti tehneensä sopimukset puolustaja Kasper Puution ja hyökkääjä Oliver Kiljusen kanssa.

Juuri päättyneellä Liiga-kaudella hopeaa voittanut Pelicans tiedotti vahvistaneensa joukkuetta kahdella uudella pelaajalla. Lahtelaisryhmässä ensi kaudella kiekkoilevat puolustaja Kasper Puutio ja hyökkääjä Oliver Kiljunen

Puution sopimus on pituudeltaan yksivuotinen, kun taas Kiljusen sopimus on mallia 1+1-vuotinen.

Lahtelaisjoukkueen puolustukseen saapuva Puutio kiekkoili edelliset kaksi kautta KalPan riveissä. 20-vuotiaalta puolustajalta löytyy myös liigakokemusta myös kasvattajaseurastaan Kärpistä.

Puolustaja on lisäksi saalistanut kaksi arvokisamitalia, kun puolustajan palkintokaapista löytyvät U20 MM-kisoista saavutetut hopea- ja pronssimitali. Puutio valittiin lisäksi vuoden 2022 kisoissa turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

– Kasper (Puutio) on aivan poikkeuksellinen pelaaja Suomen mittakaavassa. Kaveri on valittu alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi ja omaa erinomaiset pelitaidot hyökkäyssuuntaan. Hän haluaa selkeästi isompiin ympyröihin. Olemme todella iloisia, että Kasper halusi tulla juuri Lahteen kehittymään NHL-tason puolustajaksi, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä toteaa tiedotteessa.

HPK:sta Lahteen saapuva Kiljunen edusti hämeenlinnalaisseuraa kahden edellisen kauden ajan. 25-vuotias laitahyökkääjä pelasi näillä kausilla 70 ottelua, joissa merkautti tehopisteet 5+11=16.

- Oliverilla (Kiljunen) on kova halu kehittyä Liigatason hyökkääjäksi. Kerhossa loukkaantumiset vähän hidastivat menoa. Hän on vahva ja erittäin urheilullinen pelaaja, jolta löytyy valtavasti potentiaalia. Oliver on vähän rouheampi hyökkäyspään pelaaja, jolta löytyy taitoa myös maalintekoon, Niemelä kertoili uudesta hyökkääjästään..

» Lähetä palautetta toimitukselle