Pelicansille maalivahti Pohjois-Amerikasta – hyökkäykseen viisi uutta vahvistusta

LIIGA / Uutinen
Saarelainen pääsee testaamaan kykynsä nyt Liigassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans julkisti kuuden uuden pelaajan sopimukset keskiviikkona. Lahtelaisryhmään liittyvät muun muassa Pohjois-Amerikassa viime kaudet torjunut Atte Tolvanen sekä Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyt Miro-Pekka Saarelainen.

Pelicansin riveihin uusina miehinä liittyvät maalivahti Atte Tolvanen sekä hyökkääjät Jonatan Tanus, Miro-Pekka Saarelainen, Janos Hari, Otto Nieminen ja Frank Gymer. Kaikkien kuuden sopimukset ovat kaksivuotisia.

Tolvanen on pelannut neljä viime kautta NCAA-yliopistosarjassa Northern Michiganin joukkueen tolppien välissä. Päättyneellä kaudella 24-vuotias torjuja sai vyölleen myös uransa ensimmäiset AHL-ottelut, kun hän torjui kuusi ottelua Syracuse Crunchin maalilla.

− Tolvanen on hyvässä kehitysvaiheessa oleva maalivahti, jolla on meneillään erittäin vahva kausi Pohjois-Amerikassa. Mies on vahva lisä maalivahtiosastollemme, kertoi Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen.

Hyökkäyspään uusista tulokkaista Nieminen, Gymer ja Tanus ovat pelanneet viime kaudet Liigaa: Nieminen TPS:ssä, Gymer KalPassa ja Tanus SaiPassa. 

Unkarilainen Hari kiekkoili kaksi edelliskautta EBEL-liigassa Fehervar AV19:ssa. Päättyneellä kaudella 26-vuotias hyökkääjä oli joukkueen tehokkain pistemies iskemällä 53 ottelussa tehot 22+45=67. Hänellä on myös aiempaa kokemusta Liigasta, sillä hän edusti kaudella 2013-2014 HIFK:ta.

Saarelainen pelasi puolestaan vahvan kauden Mestiksen Kiekko-Vantaassa. 24-vuotias laitahyökkääjä voitti koko sarjan piste- ja maalipörssin nakuttamalla 50 otteluun tehot 36+30. Saarelainen on pelannut Liigassa aikaisemmin HIFK:n riveissä 64 ottelun verran.

− Meidän pelaajahankintastrategian mukaisesti kaikki uudet tulokkaat ovat urallaan eteenpäin pyrkiviä ja siihen myös potentiaalin omaavia pelaajia. Isoin asia jokaisen kohdalla oli se, että kaikilla oli kova halu tulla nimenomaan Lahteen. Se kertoo myös isossa kuvassa hyvää organisaation tilasta, että pelaajien keskuudessa tänne on kova imu, Laukkanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle