Pelicans vahvisti hyökkäystään Liigan entisellä maalikuninkaalla Jonas Enlundilla

LIIGA / Uutinen
Enlund edusti Suomea Pyeongchangin talviolympialaisissa, minkä lisäksi takana on 27 EHT-ottelua.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Pelicans vahvisti hyökkäysosastoaan kiinnittämällä yhden vuoden sopimuksella kokeneen Jonas Enlundin.

Pelicans tiedotti tehneensä yhtä kautta koskevan pelaajasopimuksen kokeneen Jonas Enlundin, 34, kanssa.

Urallaan peräti 11 kautta ja yli 500 ottelua KHL:ssä pelannut Enlund saapuu tuomaan arvokasta kokemusta nuoreen lahtelaisryhmään. Viime kausi hyökkääjällä kului DEL:ssä Wolfsburgin riveissä, joissa tehopisteitä syntyi 32 otteluun 6+5=11.

– Hienoa saada Jonas (Enlund) Lahteen. Hän on kokenut ja luotettava hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassa. Hän on kovissa paikoissa marinoitunut pelimies ja loistava lisä meidän tämän kauden joukkueeseen, kommentoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sopimusta seuran tiedotteessa.

Enlund pelasi Tapparassa neljän eri kauden aikana, joista viimeisellä kaudellaan hyökkääjä nappasi Liigan maalikuninkuuden. Kaudella 2009-2010 syntyi upeat 28 maalia, jolla irtosi kauden päätteeksi Liigassa maalikuninkuus yhdessä Juhamatti Aaltosen ja Jukka Hentusen kanssa.

Liigassa pelejä ehti kertyä 218 ottelun verran ennen KHL:ään lähtöä. Tehopisteitä on kirjattu hyökkääjälle näissä 60+60=120.

– Mahtavaa päästä mukaan hyvään ja nuorekkaaseen porukkaan. Aika pitkä pätkä tässä on tullut ulkomailla vietettyä. Perhettäkin on tullut rinnalle, joten nyt oli hyvä aika palata Suomeen, Enlund kertoi tiedotteessa.

Hyökkääjä on kertaalleen edustanut urallaan myös Suomea olympialaisissa vuonna 2018 Pyeongchangissa. Silloin viidessä ottelussa ei syntynyt yhtään tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle