Pelicans solmi tukun tärkeitä jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Toni Utunen on ottanut isoa roolia Pelicansin puolustuksessa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kapteeni Miika Roine, puolustaja Toni Utunen ja maalivahti Jasper Patrikainen jatkavat Lahdessa.

Toni Utusen ja Miika Roineen jatkosopimukset julkaistiin samanaikaisesti. Kapteeni Roine jatkaa Pelicansissa kevääseen 2025 asti.

– Sekä oma että seuran tahtotila tuli hyvin nopeasti selväksi. Molemmilla oli aito halu jatkaa yhteistä matkaa ainakin vielä seuraavan kahden kauden ajan.

– Perhe on viihtynyt Lahdessa erinomaisesti, joten kaikin puolin mahtavat fiilikset siitä, että ura jatkuu täällä, Roine kommentoi.

Roine, 31, pelaa kahdeksatta täyttä Liiga-kauttaan. Näistä neljässä on rinnassa komeillut Pelicansin logo. Hän on myös pelannut Liigaa Jukureissa ja kasvattiseurassaan JYPissä.

– "Roisto" on luottojätkä ja iso palanen joukkuetta. Erittäin tärkeä kiinnitys ennen kaikkea jatkuvuuden kannalta. Johtavana pelaajana hän tuo vaatimustason jokaiseen arkipäivään, sanoi valmentaja Tommi Niemelä.

Roine on pelannut Liigassa 451 ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 79+127=206.

Pelicansin kapteenistoon kuuluva Utunen, 22, solmi kevääseen 2024 päättyvän jatkosopimuksen.

– Olemme viihtyneet puolisoni kanssa Lahdessa mainiosti. Jääkiekkoilijan ammatin luonne on vähän sellainen, ettei hirveästi ole tietoa tulevasta. Nyt kuitenkin tiedämme, että elämä jatkuu Lahdessa vielä ensi kaudellakin, Utunen totesi.

Utunen pelaa toista kauttaan Pelicansissa. Alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kullat voittanut puolustaja on pelannut Liigassa 218 ottelua tehoin 8+21=29.

– Myös "Utun" kiinnitys on tärkeä asia toiminnan jatkuvuuden kannalta. Todella hyvä homma, että useampi runkopelaaja jatkaa täällä myös ensi kaudella, Niemelä tuumasi.

Patrikaisen sopimuksesta tiedotettiin aikaisemmin

Jo ennen joulua julkaistu maalivahti Jasper Patrikaisen jatkopahvi ulottuu kevääseen 2025 saakka. Patrikainen on myös alle 18-vuotiaiden MM-kultamitalisti.

Junioreista lähtien Pelicansin organisaatioon kuulunut Patrikainen on neljän Liiga-kautensa aikana kerryttänyt tililleen 62 ottelua. Kuluva kausi on tuottanut näistä 17, joissa torjuntaprosentti on ollut 92, ja kiekkoja on viuhunut selän taakse 1,93 ottelua kohden.

– Oma ykkösprioriteettini on ollut koko ajan se, että haluan jäädä Lahteen. Täällä on tutut koutsit ja muutoinkin tuttu organisaatio, jossa olen viihtynyt todella hyvin. Vielä kun tarjous kohtasi omat odotukset, päätös oli todella helppo, kommentoi Patrikainen Pelicansin tiedotteessa.

Valmentaja Niemelä ylisti Patrikaisen sopimusta Pelicansin tiedotteessa.

– Loistava juttu, että saimme pidettyä oman kasvatin ja kovan tason maalivahdin Lahdessa. "Jasse" on noussut tällä kaudella Liigan kärkivahdiksi. Tulevaisuudessa hän kolkuttelee varmasti myös maajoukkueen portteja. Tärkeä kiinnitys myös jatkuvuuden kannalta, sanoi Niemelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle