Pelicans-puolustukseen odotettu vahvistus − Mikko Kousa palaa Lahteen

LIIGA / Uutinen
Mikko Kousa pukee turkoosia päälleen jälleen kahden kauon tauon jälkeen.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Lahden Pelicans on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen lahtelaispuolustaja Mikko Kousan kanssa.

Pelicans tiedotti Lahdessa kovin odotetun uutisen keskiviikkoiltapäivänä, kun puolustaja Mikko Kousan loppukauden mittainen sopimus tuotiin julki. 33-vuotias oikealta ampuva kiekollinen puolustaja palaa Lahteen kahden HIFK:ssa vietetyn kauden jälkeen.

Kousa liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta ei pelaa vielä keskiviikon Ilves-ottelussa.

− Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että saimme oman kylän pojan takaisin kotiin. Kousan tasoinen pelaaja olisi vahvistus jokaiseen Liiga-joukkueeseen. Hän tuo meille kosolti kokemusta sekä kiekkollista taitoa puolustukseemme, joukkueen urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

− Tuntuu hienolta palata kotiin. Pelicans on pelannut tällä kaudella erinomaista kiekkoa ja odotan jo innolla, että pääsen joukkueen mukaan sekä vetämään turkoosin paidan päälleni, Kousa itse tunnelmoi.

Viime kausina lahtelainen on ollut lähes takuuvarma 30 pisteen tekijä Liigassa, vaikka viime kauden pistesaldo olikin "vain" 4+24=28. Kausi päättyi loukkaantumiseen ensimmäisen pudotuspeliottelun jälkeen, mutta kaulaan ripustettiin pronssimitali kauden päätteeksi HIFK:n hoitaessa pronssiottelun itselleen.

Kokeneelle puolustajalla on tilillään 527 Liigan runkosarjaottelua ja kokemusta on kertynyt myös niin KHL:sta, SHL:sta kuin Sveitsin NLA:stakin. Myös maajoukkuepaita on tuttu EHT-turnauksista ja juniorivuosilta.

Käyttäjän tluhtakallio kuva

Kommentti: Toni Luhtakallio

Kousan mukaantulon myötä Pelicansin puolustus alkaa olla vakuuttavalla tasolla niin leveydeltään kuin tulivoimaltaan. Teemu Erosen harteilla on ollut kiekollisen maestron viitta ja ylivoimavastuu, samoin nuori Mikko Kokkonen on pelannut hyvää kiekollista peliä.

Kousan tulo tuo lisää viivapelotetta mukaan Pelicansin pakistoon, kuten myös tuiki tärkeän ainoan rightin vaihtoehdon. Kokeneen puolustajan mukaantulo saattaa tietää nuorelle, hyvin liigavauhtiin mukaan päässeelle Topias Vilénille komennuksen Heinolaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle