Pelicans-konsernille puolen miljoonan tappio − Pentti Matikainen jää sivuun yhtiön hallituksesta

LIIGA / Uutinen
Pentti Matikaista ei jatkossa nähdä Pelicansin yhtiökokouksissa.
Kuva © Timo Savela
Pelicans-konsernin yhtiökokous pidettiin maanantaina Lahdessa. Vuoden liiketulos todettiin 539 000 euroa tappiolliseksi. Myös seuran hallituksen kokoonpanoa supistettiin, kun puheenjohtaja Pentti Matikainen jää sivuun.

Lahden Pelicans Oy:n ja Pelicans Ravintolat Oy:n yhtiökokous pidettiin tänään maanantaina  Lahdessa. Tilikauden 1.5.2019−30.4.2020 ajalta konsernin liikevaihto kasvoi 8,24 miljoonasta 8,6 miljoonaan euroon, mutta tulos jäi kuitenkin 539 000 euroa tappiolliseksi. Pelicans Ravintolat Oy:n osuus tappiosta oli 197 000 euroa, Lahden Pelicans Oy:n taas 342 000 euroa.

Tappiot olivat monen asian summa. Koronaviruspandemian tuomien haasteiden lisäksi ravintolabisneksen laajentaminen toi kertaluontoisia kuluja, samoin joukkueen heikko menestys Liigassa tiputti tuloja. Myös seuran henkilöstökulut olivat nousseet.

− Tilikauden tappio on raskas, mutta ilman rajuja toimenpiteitä, jotka aloitimme keväällä, se voisi olla toiminnan jatkon kannalta ratkaisevasti isompi, seuran omistaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Pasi Nurminen kommentoi seuran tiedotteessa

− Olemme joutuneet tekemään kovia säästötoimenpiteitä, jotka ovat kohdistuneet koko henkilöstöömme, ja näillä toimilla olemme toistaiseksi selvinneet. Siitä haluan kiittää molempien yhtiöiden koko henkilöstöä. Vaikeat ajat eivät ole ohi, eivätkä tule olemaan niin kauan, kun joudumme toimimaan rajoitetussa toimintaympäristössä.

Samassa kokouksessa päätettiin myös muutoksista Pelicansin hallitukseen. Neljän vuoden ajan puheenjohtajana toiminut pitkän linjan kiekkomies Pentti Matikainen jää sivuun hallituksesta. Hallituksen kokoonpanoksi jää täten Pasi Nurminen, Simo Santapukki, Tommi Kurkaa ja Juho Ruoti. Uutta puheenjohtajaa ei vielä ole valittu.

− Pentti Matikainen teki erinomaista työtä puheenjohtajana, mistä hänelle kuuluu kiitos ja kunnia. Päädyimme supistamaan hallitusta kustannustehokkuuden ja toiminnan ketteryyden takia. Nyt kaikki hallituksen jäsenet ovat paikallisia, Nurminen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle