Pelicans kiinnitti tärkeitä pelaajiaan jatkosopimuksiin – Lenni Killinen uutena vahvistuksena Lahteen

LIIGA / Uutinen
Pelicans sai kiinnitettyä tsekkitähdet Lukáš Jašekin ja Patrik Bartošákin jatkosopimuksiin.
Pelicans julkaisi tukun tärkeitä jatkosopimuksia. Tärkeimpiä jatkosopimuksia lahtelaisittain olivat tsekkitähtien Patrik Bartošákin ja Lukáš Jašekin jatkopahvit. Myös tehopuolustaja Teemu Eronen jatkaa joukkueen takalinjoilla. Lenni Killinen puolestaan saapuu uutena nimenä Pelicansiin.

Pelicans tiedotti tehneensä tukun jatkosopimuksia Isku Areenalla järjestetyssä tilaisuudessaan. Uutena kasvona lahtelaiset julkaisivat myös Lenni Killisen sopimuksen.

Jatkosopimuksista isoimmat lahtelaisille olivat ehdottomasti tšekkitähtien uudet sopimukset. Joukkueen maalia vartioi myös tulevalla kaudella Patrik Bartošák. 29-vuotias maalivahti jatkaa Lahdessa vuoden jatkosopimuksella.

Maalivahti palasi kesken viime kauden takaisin lahtelaisseuraan, jossa hän ehti torjua runkosarjassa 13 ottelussa yli 92 prosentin varmuudella. Lisäksi Bartošák torjui jokaisessa Pelicansin pudotuspeliottelussa.

– Uskomattoman hieno asia, että Bartošák jatkaa meillä. Hän osotti loppukaudesta jatkavansa sarjan eliittimaalivahtien joukossa. Oli meidän joukkueen selkäranka ja kivijalka kaikissa otteluissa mitä pelasi. Loistava persoona ja maalivahti. Isoimpia kiinnityksiä meiltä taas ensi kautta kohti, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi.

Pelicans sai pidettyä Lahdessa myös erittäin tärkeän keskushyökkääjänsä, kun 24-vuotias Lukáš Jašek teki myös yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Viime kaudella tšekki oli lahtelaisten tehokkain pelimies, kun 54 ottelussa tehopisteitä kertyi 13+38=51.

– Jašek koki, että meidän yhteinen matka on vasta alkanut, saavutettiin hänen kanssaan hieno luottamussuhde kauden aikana, ja uskotaan että ensi kaudella hän tulee ottamaan ison askeleen kokonaisvaltaisessa pelissä. Sitä kautta hän tavoittelee omaa unelmaansa NHL:ssä

Lisäksi Pelicansissa jatkaa ensi kaudella puolustaja Teemu Eronen. Puolustajalla oli optio tulevasta kaudesta, minkä molemmat osapuolet käyttivät. Pelicansiin kiekolliseksi johtajaksi hankittu 31-vuotias Eronen tehtaili viime kaudella mukavat tehopisteet 14+20=34, joilla irtosi puolustajien pistepörsisstä viides sija.

Pelicans teki myös jatkosopimukset nuorten pelaajiensa kanssa, kun nimet jatkopaperiin kirjoittivat Matias Rajaniemi, 19,  Leevi Tukiainen, 22, ja Alexander Forslund, 20. Rajaniemen sopimus kattaa ensi kauden, kun taas Tukiaisen sopimus kestää aina kauteen 2024–2025 asti. Forslundin sopimus on puolestaan kahden vuoden mittainen.

Uutena pelaajana Pelicansiin liittyy Ässistä 21-vuotias Lenni Killinen. Hyökkääjä teki lahtelaisseuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Isokokoinen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella porilaisten riveissä 46 ottelua, joissa tehopisteitä kertyi 7+4=11.

– Lenni on pelannut useamman vuoden jo Ässissä Liigaa ja on varmasti yksi Liigan nopeustaitavampia pelaajia. Lenni on erittäin nopea luistelemaan ja pystyy pitämään kiekon kanssa vauhdin yllä. Isot unelmat ovat NHL:ssä, pystyy olemaan todella tehokas hyökkäyspäässä ja omaa hyvän laukauksen. Vielä on kuitenkin töitä kamppailupelaamisen ja jatkuvan reagoinnin suhteen pelissä, Niemelä kertoo uudesta vahvistuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle