Pelicans kiinnitti oman kasvattinsa maalinsuulleen − Emil Larmi palaa Pohjois-Amerikasta Liigaan

LIIGA / Uutinen
Larmilta löytyy liigakokemusta HPK:n maalilta kolmen kauden ajalta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Pohjois-Amerikassa kaksi viime kautta pelannut Emil Larmi palaa kotimaahan ja siirtyy Lahden Pelicansin maalille.

Emil Larmi vahvistaa Pelicansin maalivahtiosastoa kaksivuotisella sopimuksella. Sopimuksessa on ensimmäinen vuoden jälkeen ulkomaan optio. 24-vuotias torjuja on lahtelaisseuran oma kasvatti, mutta tuleva kausi on hänelle ensimmäinen seuran edustusmiehistössä.

Kaksi edelliskautta Larmi kuului Pittsburgh Penguinsin organisaatioon, mutta pelivastuuta tuli ainoastaan AHL:ssä sekä ECHL:ssä. Päättyneellä kaudella hän torjui AHL-joukkue Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin maalilla kuusi ottelua torjuntaprosentilla 84,5. Alkukaudesta hän kävi lainapestillä myös HPK:n riveissä.

HPK:ssa Larmi on pelannut myös tähänastisen liigauransa kaikki ottelut, kun edusti hämeenlinnalaisryhmää kaudet 2016-2019. Kaudella 2018-2019 hän pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Larmin palkintokaapista löytyy lisäksi keväällä 2016 voitettu alle 20-vuotiaiden MM-kulta.

− Mahtava asia, että saadaan lahtelainen maalivahti takaisin kotiin ja puhutaan Suomen mittakaavassa Liigan kärkinimistä. Hän on todistanut tasonsa ja voittanut Suomen mestaruuden pelaavana maalivahtina. Hän on loistava persoona ja loistava urheilija, jolla on mielessään jatkuva paremmaksi tuleminen ja kehittyminen, kommentoi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

− Tuon tasoinen urheilija, kun saadaan joukkueeseen, niin hän toimii suunnannäyttäjänä kaikille muille. Ollaan niin innoissamme kuin voidaan olla siitä, että mies palaa Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle