Pelicans kävi ostoksilla Tšekissä – haaviin tarttui maajoukkuevahti Bartosak, jolla on pahoinpitelysyytehistoria

LIIGA / Uutinen
Pelicans vahvisti ensi kauden joukkuettaan kovilla nimillä.
Kuva © Ari Lehtola
Pelicans pestasi ensi kauden joukkueeseensa kaksi kovan luokan tšekkivahvistusta.

Lahden Pelicans on hankkinut riveihinsä tšekkiläiset Rudolf Cervenyn ja Patrik Bartosakin. Molempien pelaajien sopimukset ovat yhden kauden pituisia.

Elokuussa 31 vuotta täyttävä Cerveny siirtyy Pelicansiin tšekkiläisestä Kometa Brnon joukkueesta. Pääasiassa maansa pääsarjassa uransa viettänyt Cerveny pelasi toissa kaudella KHL:ssä, jolloin hän teki 57 ottelussa tehot 11+12=23. Viime kaudella hän teki Tšekin liigassa 36 ottelussa tehot 6+11.

– Cerveny on osoittanut pystyvänsä kansainväliselläkin tasolla tekemään tehoja ja on meille ennen kaikkea hyökkäystehojen kannalta erittäin tärkeä palanen, Pelicansin tuore päävalmentaja Tommi Niemelä kertoi seuran tiedotteessa.

27-vuotias maalivahti Bartosak on Liigaan kovan luokan hankinta, sillä hän edusti Tšekkiä viime kevään MM-kisoissa ja vuoden 2018 talviolympialaisissa. Viimeisten neljän Tšekissä pelaamansa kauden aikana Bartosak torjui kiekkoja joka kausi yli 92,5 torjuntaprosentilla.

– Olen erittäin iloinen ja innoissani mahdollisuudesta tulla pelaamaan Suomeen ja Pelicansiin. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta mahdollisimman korkealle. Sen eteen olen valmis tekemään kaikkeni, Bartosak kertoi.

Bartosak on myös tullut tunnetuksi kyseenalaisesta historiastaan, sillä miehen NHL-sopimus Los Angeles Kingsin kanssa purettiin syksyllä 2015, kun hän joutui syytteeseen tyttöystävänsä pahoinpitelystä. Syytekohtia oli useita, Bartosak pidätettiin ja hän vapautui 10 000 Yhdysvaltain dollarin takuuta vastaan. Vapautumisen ehto oli, ettei hän tapaa väitettyjen tekojen kohdetta eikä vieraile tämän kotiosoitteessa. Bartosak palasi vapautumisen jälkeen kotimaahansa. Yhdysvaltalaisviestimistä ei löydy lähdettä syytteen seurauksista.

Lisäksi Bartosak keskeytti viime kautensa marraskuussa, minkä syyksi hän kertoi mielenterveysongelmat ja sen käsittelyn alkoholin avulla. Bartosak kuitenkin palasi kaukaloon ja päätti kautensa Ruotsin Allsvenskanissa Modon joukkuessa.

Muokattu 7.5.2020 kello 16.16: Otsikossa kerrottiin aiemmin Bartosakin pahoinpidelleen tyttöystävänsä. Hän oli vuonna 2015 syytteessä useasta tyttöystäväänsä kohdistuneesta väkivallanteosta. Hänet pidätettiin Yhdysvalloissa ja hän vapautui takuuta vastaan. Tuomiosta ei löydy uutislähdettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle