Pelicans hankki jälleen tšekkiläistä kärkiosaamista − Lukáš Jašek turkoosipaitaan

LIIGA / Uutinen
Jašek on nähty myös Tšekin leijonapaita yllään.
Pelicans vahvistaa ensi kauden hyökkäystään 23-vuotiaalla tšekkihyökkääjä Lukáš Jašekilla.

Lahden Pelicans julkaisi lauantaina uuden hyökkääjähankintansa ensin Youtube-livessään ja sitten tiedotteessaan. Vancouver Canucksin organisaatiosta saapuva tšekki Lukáš Jašek kiekkoilee turkoosipaidassa ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Oikealta laukova Jašek pystyy pelaamaan keskellä tai laidassa, mutta ensisijaisesti miestä on kaavailtu keskushyökkääjäksi lahtelaisten kärkiketjuun.

− Jašek on erittäin hyvä ja räjähtävä luistelija, jonka suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspelissä. Hänellä on kova halu kehittyä pelaajana ja tämä oli myös suurin syy, miksi hän halusi tulla nimenomaan Pelicansiin, vaikka ottajia olisi ollut muun muassa itänaapurissamme, kommentoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen tiedotteessa.

23-vuotias HC Oceláři Třinecin kasvatti on pelannut viimeisen neljän kauden aikana 154 ottelua AHL-kiekkoa Utica Cometsissa ja tehnyt noissa peleissä 86 tehopaunaa. Junioriura hänellä kului pitkälti Třinecin juniorijoukkueissa, mutta mukaan mahtui myös kausi Ruotsissa Södertäljen junioreissa.

Myös maajoukkuekokemusta Jašekilta löytyy niin junioreista kuin aikuisistakin. Tilillä on yhdet kisat U18- ja U20-tasoilta. A-maajoukkueessa hän debytoi viime talvena Venäjän EHT-turnauksessa.

Pelicansin joukkueenrakennus on hyvässä vauhdissa ja Jašekin sopimuksen julkistuksen yhteydessä kerrottiin uusia sopimuksia tulevan julki seuraavalla viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle