Pelicans haali nuoria lupauksia muista seuroista − myös omille kasvateille jatkoa

LIIGA / Uutinen
Henri Nikkanen on yksi Lahteen siirtyvstä huippulupauksista.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Pelicans julkisti jo pitkään huhutut siirrot, kun se nappasi Mikko Kokkosen ja Henri Nikkasen Jukureista, Otto Kivenmäen Ässistä sekä Konsta Hirvosen Jokerien organisaatiosta. Samassa rytäkässä lahtelaiset solmivat jatkopaperit viiden oman nuoren kanssa.

Pelicans tiedotti torstaiaamuna uusista hankinnoista. Lahteen siirtyvät Mikko Kokkonen, Henri Nikkanen, Otto Kivenmäki ja Konsta Hirvonen. Kaikkien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta. Jokainen pelaajista on Pelicans-luotsi Tommi Niemelälle tuttu nuorisomaajoukkueen kautta.

Puolustaja Kokkonen on Jukurien kasvatti ja on pelannut Liigaa seuran riveissä jo viiden kauden ajan. Mies on Toronto Maple Leafsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2019. Hän on kaikkien aikojen nuorimpana debyyttinsä Liigassa tehnyt pelaaja, kun tuolloin ikää oli vasta 15 vuotta ja yhdeksän kuukautta.

− Täysverinen Liiga-peluri, jolla on selkeät kehitysvuodet edessään matkalla kohti NHL-unelmaa. Peruspuolustaja, joka on erittäin tasapainoinen kaikilla osa-alueilla. Selkeät merkit, että on tuleva maajoukkue- ja NHL-puolustaja. Nikkasen tavoin useat muut seurat olivat hänen perässään, joten hienoa, että saimme hänet Lahteen, päävalmentaja Niemelä kuvailee seuran tiedotteessa. 

Keskushyökkääjä Nikkanen (194 cm) pelasi kolmannen kautensa Liigassa menneellä kaudella, tehoin 7+13=20. Isokokoinen ja taitava sentteri oli voittamassa U20-MM-pronssia vuodenvaihteessa, kuten Kokkonenkin.

− Isokokoinen keskushyökkääjä, joka on ottanut valtavia kehitysaskeleita viimeisen vuoden aikana. Nikkasella on kaikki eväät ihan maailman huipulle ja kova halu kehittyä. Olemme todella iloisia, että hän halusi tulla nimenomaan Lahteen, sillä monet seurat olivat hänen perässään, Niemelä kommentoi tiedotteessa.

Ässien kasvatti Kivenmäki siirtyy myös ensi kertaa pois kotikonnuiltaan, kun tie vie kolmen Liigakauden jälkeen Lahteen. Taitava ja tunnollinen sentteri on Detroit Red Wingsin varauksia seitsemänneltä kierrokselta kesältä 2018.

− Poikkeuksellisen taitava todellinen peluri, joka on isältään perinyt pelimiehen lahjat. Kivenmäen otteista tulee olemaan paljon iloa lahtelaisille katsojille. Nöyrä ja eteenpäin pyrkivä pelaaja, jonka unelmana on NHL ja nyt hän haluaa ottaa urallaan askeleen sitä kohti, sanoo Niemelä.

Hirvonen puolestaan siirtyy Pelicansiin Jokerien organisaatiosta, jossa on kiekkoillut kaksi edellistä kautta. Suurin osa ajasta on mennyt Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä, mutta myös KHL-joukkueen puolella on kertynyt yhdeksän peliä. Palkintokaapissaan hänellä on U18-MM-kultamitali keväältä 2018.

− Hirvonen on fysiikkaihme ja käsittämätön harjoittelija. Hän on tehnyt U17-maajoukkueen leuanvetoennätyksen, joka oli muistaakseni 51 puhdasta leukaa. Tulee olemaan iso potentiaalinen jätkä lyömään läpi Liigassa, Niemelä sanoo tiedotteessa.

Samassa rytäkässä lahtelaiset julkaisivat viisi jatkosopimusta, kun maalivahti Jasper Patrikainen sekä hyökkääjät Sakke Hämäläinen, Aleks Haatanen, Elias Vilén ja Juuso Jämsen jatkavat seurassa. Hämäläisen ja Haatasen sopimukset ovat yksivuotiset, muiden kaksivuotiset.

Päivitetty 15.4.2021 13:41: muutettu ingessissä Roni Hirvonen Konsta Hirvoseksi.

Käyttäjän tluhtakallio kuva

Kommentti: Toni Luhtakallio

Pelicans kasaa kohtalaisen mielenkiintoista nippua ensi kaudeksi, kun nuoria lupauksia tulee sisään ovista ja ikkunoista. Kaikki uudet tulijat ovat tuttuja Tommi Niemelälle jo juniorimaajoukkueesta ja kaikki ovat nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Jos päävalmentaja Niemelän työn jälki on ollut vakuuttavaa jo tämän kauden joukkueen kanssa, mitä se voikaan olla, kun joukkueesta tulee vielä enemmän hänen näköisensä?

» Lähetä palautetta toimitukselle