Pelaajayhdistys syyttää Liigan Heikki Hiltusta asioiden vääristelystä − "Haluamme, että meitä kuullaan enemmän pelaajien turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä"

LIIGA / Uutinen
Liigassa on nähty tällä kaudella useita päähän kohdistuneita taklauksia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Suomen Jääkiekkoilijat ry:n hallituksen puheenjohtaja Sean Bergenheim jyrähtää Liiga-hallituksen päätökseen koventaa päähän kohdistuneiden taklausten rangaistuksia. SJRY oikaisee tiedotteessaan myös Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltusen lausuntoja.

Suomen pelaajayhdistys SJRY:n hallituksen puheenjohtaja Sean Bergenheim ottaa yhdistyksen tänään julkaisemassa tiedotteessa voimakkaasti kantaa Liigan hallituksen päätökseen antaa vähintään viiden ottelun pelikielto päähän kohdistuneista taklauksista. Linjaus päätettiin Bergenheimin mukaan yksipuolisesti muita asianosaisia kuulematta.

Tiedotteessaan Bergenheim linjaa, että liigahallituksen päätös vaikuttaa merkittävästi pelaajien työsopimuksessa määriteltyihin ehtoihin ja siten loukkaa olennaisesti pelaajien oikeuksia.

Pelaajayhdistys kertoo, että heidän ja liigapelaajien mukaan liigahallituksen kurinpitolinjaus aiheuttaa uusia ongelmia myös muun muassa pelikiellon pituutta määriteltäessä.

Liiga on tyrmännyt pelaajayhdistyksen ehdotuksen pelaajien vammarahastosta

Bergenheim korjaa tiedotteessaan myös Liigan hallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen kurinpitolinjauksen jälkeen julki tuomia väitteitä.

Hiltunen on maininnut Ylen haastattelussa, että liigahallitus olisi jatkuvassa yhteydessä SJRY:n kanssa. Bergenheim oikaisee, että liigan puheenjohtaja Hiltunen on ollut viimeksi Liigan ja pelaajayhdistyksen välisessä palaverissa helmikuussa 2017.

Bergenheim kertoo, että Liigan edustajina näissä kuukausipalavereissa ovat olleet toimihenkilöistä Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ja kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä, jotka eivät kuulu liigahallitukseen.

Bergenheim korjaa Hiltusen väitettä myös siitä, että pelaajien maksamia sakkoja olisi ohjattu pään alueen vammojen tutkimiseen ja vastaaviin asioihin.

Bergenheimin mukaan pelaajayhdistyksen tahtotilana on ollut kyllä perustaa rahasto, jolla voi edistää pelaajien turvaa esimerkiksi päävamman hoidossa tai vaikean vamman aiheuttaman haasteellisen elämäntilanteen helpottamisessa. Pelaajayhdistys on lisäksi ehdottanut, että rahastoa kartutetaan pelaajien maksettavaksi määrätyillä sakoilla. Bergenheimin mukaan kuitenkin "tähän mennessä Liiga on toistuvasti tyrmännyt idean".

Pelaajayhdistyksen Bergenheim kertoo, että sakkorahat on Liigan ilmoituksen mukaan sen sijaan käytetty osin kurinpidon kustannuksiin, mutta myös Liigan entisten pelaajien ja jääkiekkolehtoreiden kustannuksiin.

Pelaajayhdistys vaatii yhteistyötä Liigan kanssa

Bergenheimin mielestä isot päätöksen tulisi tehdä pelaajayhdistyksen ja suomalaista jääkiekkoilua edistävien asiantuntijoiden kanssa.

Pelaajayhdistys odottaa tiedotteessaan, että heitä kuullaan jatkossa enemmän kaikissa pelaajien turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Heidän mukaan pelaajaturvallisuutta pitää edistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle