Pelaajayhdistys otti askeleen uuteen aikaan: ensimmäinen nainen mukaan hallitukseen

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Uutinen
Minttu Tuominen on ensimmäinen nainen SJRY:n hallituksessa.
Kotimaisten jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys sai uuden hallituksen.

Suomen Jääkiekkoilijat ry valitsi 23. kesäkuuta vuosikokouksessaan uuden hallituksen tulevalle kaudelle. Kaiken kaikkiaan SJRY sai neljä uutta hallituksen jäsentä, mutta historiaa heistä tekee vain yksi.

Naisten maajoukkueen vakiokasvoihin lukeutuva Minttu Tuominen on ensimmäinen nainen yhdistyksen hallituksessa. Varajäseneksi nimettiin lisäksi Eveliina Suonpää. Muut tuoreet nimet SJRY:n kymmenhenkisessä hallituksessa ovat Alex Lindroos, Topi Nättinen ja Karri Rämö.

Yhdistys kertoo tiedotteessaan tavoitteekseen kehittää naisten jäsenyysmallia ja saada jatkossa naispelaajia aktiivisesti jäseniksi.

– Meille naisille on tärkeää päästä mukaan tekemään yhdessä asioita miesten kanssa ja kehittää jääkiekkoa kokonaisvaltaisesti. Naiset on saatava aktivoitumaan myös pelaajayhdistyksen suuntaan ja uskon sille olevan nyt hyvä hetki. On hienoa olla mukana tekemässä näitä asioita jatkossa SJRY:n hallituksessa, Kiekko-Espoota tulevalla kaudella edustava Minttu Tuominen tuumaa tiedotteessa.

– Jääkiekon sisällä on isot erot miesten ja naisten asemassa muun muassa ammattilaisuuden näkökulmasta. Se ei saa kuitenkaan estää meitä edustamasta myös naisia, linjaa SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt.

» Lähetä palautetta toimitukselle