Pelaajayhdistys maksaa kodittomalle Stanley Cup -voittajalle motellimajoituksen

NHL / Uutinen
Joe Murphy voitti Stanley Cupin Oilersissa vuonna 1990.
Kuva © Getty Images
Kuukausia kodittomana elänyt Joe Murphy on saanut ainakin väliaikaisesti asunnon. Pelaajayhdistys NHLPA maksaa entiselle ykkösvaraukselle ja Stanley Cup -voittajalle motellihuoneen lokakuun loppuun asti.

TSN:n tietojen mukaan kodittomuudesta kuukausia kärsinyt Joe Murphy on saanut tilapäisasunnon motellista. Kenorassa, lähellä Ontarion ja Manitoban rajaa huhtikuusta asti elänyt Murphy on toistaiseksi majaillut sekä asunnottomien yömajassa että taivasalla. Pahoinpitelysyytteensä vuoksi hän ei voi poistua provinssista.

Murphy on TSN:n tietojen mukaan päässyt paikalliseen motelliin asumaan NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n yhteisen kriisirahaston laskuun. Motellin työntekijä on vahvistanut, että Murphyn huone on maksettu lokakuun loppuun asti. Yli 15 miljoonaa dollaria uransa aikana tienannut hyökkääjä saa nykyään NHL-eläkettä hieman yli 1000 dollaria kuukaudessa.

NHL:n edustajat ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa. Pelaajayhdistyksen edustaja Jonathan Weatherdon sanoi, ettei voi kommentoida yksittäistä pelaajaa, mutta kertoi yleisiä linjauksia.

− NHL:llä ja NHL:n pelaajayhdistyksellä on kriisirahasto, johon pelikielloista johtuvat palkanpidätykset ohjautuvat. Lisäksi on olemassa esimerkiksi päihdeongelmista kärsiville ex-pelaajille apuohjelma. Jos entinen pelaaja on halukas käsittelemään ongelmiaan, tukea on saatavilla.

Detroit Red Wings varasi Murphyn vuoden 1986 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Samana vuonna ensimmäisellä kierroksella varatuista pelaajista keskushyökkääjät Vincent Damphousse ja Craig Janney sekä puolustaja Brian Leetch nousivat suurimmiksi tähdiksi.

Murphyn NHL-uran saldoksi jäi 528 pistettä 779 runkosarjapelissä. Keväällä 1990 Murphy voitti Stanley Cupin Edmonton Oilersissa. Kahdesti kanadalaishyökkääjä ylitti 30 maalin rajan sekä pelasi yli piste per peli -tahtia. Uransa jälkeen Murphy on puhunut julkisuudessa päävammoistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle