Pelaajayhdistys jakoi palkintonsa − Danforthille Kultainen Kypärä

LIIGA / Uutinen
Danforth keräsi pelaajien arvostuksen.
Kuva © Saana Hakala
Suomen jääkiekkoilijat ry on jälleen valinnut Liiga-kauden parhaan pelaajan ja erotuomarin. Palkinnot menivät Justin Danforthille ja Antti Bomanille.

Kaudesta 1986-87 alkaen jaettu Kultainen Kypärä annetaan pelaajalle, jonka kanssapelaajat äänestävät sarjan parhaaksi. Tällä kertaa palkinnon voittaja oli Lukon hyökkääjä Justin Danforth, joka sai äänestyksessä 105 ykkössijaa ja 686 pistettä. Danforthin ero seuraaviin oli melko selvä, sillä Ilveksen Eemeli Suomi keräsi 40 ykkössijaa ja 351 pistettä, HIFK:n Teemu Turunen 33 ykkössijaa ja 285 pistettä.

Jokainen liigapelaaja äänesti omasta mielestään kolmea parasta pelaajaa sillä reunaehdolla, että oman joukkueen pelaajia ei saanut äänestää. Ensimmäiselle annettiin viisi pistettä, toiselle kolme ja kolmannelle yksi piste.

Danforth on viides ulkomaalaispelaaja, joka vie palkinnon nimiinsä. Edellinen oli tuolloin Ässiä edustanut Tomáš Záborský vuonna 2012.

Pelaajien valitsema paras erotuomari on Antti Boman, joka vie Kultaisen Pillin kolmannen kerran peräkkäin. Boman sai 94 ykkössijaa ja 656 pistettä. Uransa tähän kauteen päättänyt Jari Levonen oli äänestyksen toinen ja Jarno Heikkinen kolmas.

Lisäksi pelaajayhdistys jakoi Juha Rantasila -palkinnon eniten maaleja tehneelle puolustajalle. Tällä kertaa palkinnon voitti HIFK:n Mikko Kousa.

» Lähetä palautetta toimitukselle