Pelaajayhdistys ilmaisi tyytymättömyytensä sarjajärjestelmäuudistusta kohtaan – uhkaa Liigaa jopa oikeustoimilla

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Liiga on ollut kuuma puheenaihe koko syksyn, eikä vain pelillisistä syistä.
Pelaajayhdistys ei ole tyytyväinen Liigan lokakuisiin päätöksiin sarjajärjestelmämuutoksista.

Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) julkaisi torstaina oman kannanottonsa paljon esillä olevaan keskusteluun sarjajärjestelmäuudistuksesta. Tiedotteessa huolensa suomalaisen jääkiekon ja Liigan tulevaisuuden puolesta ilmaissut Pelaajayhdistys pitää Liigan lokakuussa kertomia ehdollisia päätöksiä sarjajärjestelmän muutoksista riittämättöminä.

Yhdistyksen mukaan Suomen jääkiekon huipulle tulisi luoda kaksi elinvoimaista ammattilaissarjaa, joissa olisi mukana 20–24 joukkuetta. Tiedotteessa painotetaan myös avoimuutta sekä syrjimättömyyttä.

Pelaajat ovat valmiita pelaamaan työpaikkojensa puolesta avoimempaa sarjaa, ja kannanotossa ollaan valmiita puolustamaan myös suomalaisen jääkiekon kokonaisetua yksittäisen seuran sijasta.

Tiedotteessa kerrotaan myös julkisuudessa paljon esillä olleesta keskustelusta, jossa on pohdittu laajalti nykyisen sarjajärjestelmän mahdollista kilpailulain vastaisuutta. Pelaajayhdistys aikoo ryhtyä toimiin avoimen sarjajärjestelmän puolesta.

Yhdenvertaisiin neuvotteluihin on kutsuttu Liiga sekä Jääkiekkoliitto, ja kolmikantaisissa keskusteluissa on otettava huomioon kaikkien kolmen tahon keskinäiset sopimukset. Pelaajayhdistys kertoo, että jollei yhteistyössä päästä toimiin sellaisen sarjajärjestelmän luomiseksi, joka ei jätä epäilyksiä toiminnan lainvastaisuudelle, se ryhtyy oikeudellisiin toimiin.

Pelaajayhdistyksen ja Liigan nykyinen yleissopimus on umpeutumassa huhtikuussa 2024.

» Lähetä palautetta toimitukselle