Pelaajaliikennettä Vaasassa: Kalapudas ja Talaja jatkavat, Vainonen jättää seuran

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Kalaputaalla on ollut tällä kaudella aihetta juhlaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Sport on solminut jatkosopimukset kahden huippuhyökkääjänsä, Roope Talajan ja Antti Kalaputaan, kanssa. Pelaajaliikennettä on myös Kokkolan Hermeksen kanssa. Mikko Vainosen sopimus on purettu.

Sport ja keskushyökkääjä Antti Kalapudas, 22, ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Oulaistelainen Kalapudas on tällä kaudella debytoinut maajoukkueessa ja sivunnut yhden kauden maaliennätystään. 31 ottelussa tehoja on syntynyt 9+15, minkä myötä hyökkääjä on seitsemän pisteen päässä piste-ennätyksestään Liigassa.

– Antti on ottanut täällä olonsa aikana isoja kehitysaskeleita ja omaa potentiaalia kehittyä edelleen paljon paremmaksi pelaajaksi. Hän tulee olemaan iso palanen ensi kauden joukkuetta, hehkuttaa Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran tiedotteessa.

Jatkosopimuksen Vaasaan on solminut myös laitahyökkääjä Roope Talaja. 30-vuotias Talaja pelaa Liiga-uransa tehokkainta kautta ja on pisteen päässä yhden kauden piste-ennätyksestään Liigassa. Tehoilla 14+11 kuopiolaissyntyinen Talaja on myös Sportin paras pistemies.

Puolustaja Mikko Vainosen, 24, sopimus on puolestaan purettu. Vainonen on pelannut viimeisen kuukauden lainalla keskieurooppalaisen EBEL-liigan Orli Znojmossa.

Hermeksessä alkukauden pelannut Sportin sopimuspelaaja Toivo Pennanen on nostettu Liiga-joukkueen mukaan. Perjantaisessa HPK-vierasottelussa Pennanen, 21, on merkitty 7. puolustajaksi. Alkukauden 24 Mestis-ottelussa Pennanen on kirjauttanut tehot 2+7 ja on sen myötä Hermeksen toiseksi tehokkain puolustaja.

Sport lainaa Hermekseen vastaavasti hyökkääjä Miro Lehtimäen, 21, ja puolustaja Eemeli Ylitalon, 20. Lehtimäki on pelannut tällä kaudella Liigassa 18 ottelua tehden uransa ensimmäiset pääsarjapisteet, Ylitalo taas on esiintynyt lähes koko kauden Sportin A-nuorissa.

Lehtimäen laina on voimassa toistaiseksi, Ylitalon laina sen sijaan kattaa vain tämän viikonlopun.

» Lähetä palautetta toimitukselle