Pekka Tirkkosen ura jatkuu Tanskassa – uusi pesti pelaajauralta tutussa Herningissä

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Tirkkonen valmensi viimeksi JYPiä, josta hänet lomautettiin kesken kauden.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tirkkonen voitti Herningissä peliurallaan kolme Tanskan mestaruutta. Seuraavat kaksi kautta hän toimii seuran päävalmentajana.

Pekka Tirkkonen jatkaa valmentajauraansa tanskalaisen Herning Blue Foxin penkin takana. 52-vuotiaan Tirkkosen pesti kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Herning Blue Fox on Tirkkoselle tuttu vanhastaan, sillä hän pelasi seurassa pelaajauransa viimeiset vuodet 2004–08. Vuodet tuottivat Blue Foxille kolme mestaruutta ja yhden pronssin.

– Pekka uskoo valmentajana kovan työn merkitykseen ja tuntee sekä liigan että seuran hyvin. Hän ei ainoastaan kerro, mitä halutaan, vaan hän näyttää, mitä halutaan, kommentoi seuran tiedotteessa GM Martin Struzinski.

Tirkkonen aloitti syksyllä toisen kautensa JYPin päävalmentajana, mutta koronapandemian poikimien talousvaikeuksien lievittämiseksi JYP lomautti Tirkkosen lokakuussa. Edellisellä kaudella hän luotsasi JYPin Liigan runkosarjassa kahdeksanneksi.

Aiemmin urallaan Tirkkonen on valmentanut neljä kautta SaiPaa Liigassa ja kasvattajaseuraansa SaPKoa Mestiksessä. Kummallakin pestillä hänet palkittiin sarjan vuoden valmentajana, SaPKossa 2012 ja SaiPassa 2014. Ennen siirtymistään JYPiin Tirkkonen valmensi kaksi kautta Klotenia Sveitsin pääsarjassa ja kauden Wolfsburg Grizzlysiä DEL-liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle