Pekka Rinteelle 10 miljoonan dollarin jatkosopimus − ”Seuramme historian tärkein pelaaja”

NHL / Uutinen
Pekka Rinteen uusi sopimus pitää hänet Nashville Predatorissa aina kauden 2020-21 loppuun saakka.
Kuva © Getty Images
Pekka Rinne on tehnyt Nashville Predatorsin kanssa kahden vuoden ja arvoltaan 10 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Sopimus pitää Rinteen Predatorsissa aina kauden 2020-21 loppuun asti.

Nashville Predatorsin GM David Poile on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Pekka Rinteen kanssa. Sopimuksen myötä Rinne ansaitsee kaudesta 2019-20 kuusi miljoonaa dollaria ja kaudesta 2020-21 neljä miljoonaa dollaria.

− Pekka Rinne on ollut seuramme historian tärkein pelaaja. Hän on kaukalossa yksi NHL:n parhaista maalivahdeista ja sen ulkopuolella yhteisömme johtohahmoja. Sekä organisaatiomme että Pekka itse haluaa, että hän pelaa koko NHL-uransa Predatorsissa.

− Tämä sopimus auttaa meitä sen tavoitteen saavuttamisessa ja samalla vakauttaa maalivahtitilanteemme ainakin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Meidän mielestämme Pekan ja Juuse Saroksen muodostama maalivahtikaksikko on yksi liigan parhaista, kertoi Predatorsin GM David Poile seuran verkkosivuilla.

Viime kaudella parhaan maalivahdin Vezina Trophyllä palkittu Rinne on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua, joista voittoja on kertynyt viisi. Rinteen tämän kauden torjuntaprosentti on 94,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,63. Nollapelejä kokeneelle 36-vuotiaalle maalivahdille on kertynyt kaksi.

Rinne on Predatorsin kahdeksannen kierroksen varaus vuoden 2004 varaustilaisuudesta. Runkosarjassa Rinne on pelannut 574 ottelua, voittoja on kertynyt 316, nollapelejä 53, torjuntaprosentin ollessa 91,9 ja päästettyjen maalien keskiarvon ottelua kohden 2,36. Pudotuspelejä Rinteellä on tilillään 83, joista voittoja on kertynyt 43, torjuntaprosentin ollessa 91,5.

Suomalaisten kaikkien aikojen runkosarjan voittotilastossa Rinne on enää kolmen voiton päässä ykkösenä olevasta Miikka Kiprusoffista, jolle voittoja urallaan kertyi 319.

» Lähetä palautetta toimitukselle