Patrik Puistola jättää JYPin – uusi osoite löytyy Mikkelistä

LIIGA / Uutinen
Patrik Puistolan pelit jatkuvat Jukurien paidassa.
Kuva © Samuli Huikuri
JYPissä sivuraiteelle ajautunut Patrik Puistola vaihtaa maisemaa ja siirtyy Jukureihin.

Patrik Puistola siirtyi viime kaudeksi JYPiin kaksivuotisella sopimuksella. 20-vuotias on kuitenkin tällä kaudella pelannut vain kahdessa liigaottelussa ja vastuu on jäänyt pieneksi, joten osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksen. Viime kaudella Puistola pelasi Liigassa 50 ottelua ja teki niissä tehot 4+10=14.

Hyökkääjälupaus löysi kuitenkin nopeasti uuden työnantajan, sillä hän siirtyy Jukurien miehistöön. Puistolan sopimus mikkeliläisryhmän kanssa on kaksivuotinen.

Hyökkääjä on esiintynyt mikkeliläisryhmässä aiemminkin kaudella 2019-2020, jolloin teki lainapestillään seitsemässä ottelussa tehot 3+2=5.

− Patrik kuuluu lahjakkaaseen 2001-syntyneiden pelaajien ikäluokkaan. Hän haistaa maalitilanteet ja on niissä tehokas. Hän on mikkeliläiselle kiekkokansalle tuttu parin vuoden takaa, jolloin hän teki hyvän vaikutelman niin minuun kuin faneihin, kommentoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

− Odotan, että pystyn auttamaan omalla pelaamisellani joukkuetta voittamaan. Siinä samalla toivon kehittyväni pelaajana tulevaisuutta varten, Puistola toteaa.

Puistolalla on aiempaa liigakokemusta myös Tapparan riveistä. Hänet varattiin NHL:ään kesällä 2019, kun Carolina Hurricanes valitsi laitahyökkääjän kolmannella kierroksella.

Jukurihyökkäys koki myös menetyksen, kun Pekka Jormakka joutuu olemaan loukkaantumisen vuoksi sivussa viikkoja. Puistolan hankinta tuli senkin vuoksi ajankohtaiseksi.

− Joukkueessa pitää olla leveyttä, sillä ottelutahti kiihtyy ja loukkaantumisilta tuskin vältytään. Patrikin hankinta perustuu tähän, Hakkarainen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle