Patrik Laine palasi kaukaloon ja iski 200. NHL-maalinsa − nousi harvalukuiseen suomalaisjoukkoon

NHL / Uutinen
Laine sivalsi NHL-uransa 200. maalin tarkalla kudilla. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
Patrik Laine iski ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan NHL-uransa 200. maalin. Voittoon asti suomalainen ei onnistunut Columbus Blue Jacketsia paluupelissään auttamaan. Vain 11 suomalaista ennen tamperelaista olivat tehnee 200 NHL-maalia.

Patrik Laine palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon lauantai-iltana Suomen aikaa pelatussaa ottelussa Columbus Blue Jacketsin ja Detroit Red Wingsin välillä. Ottelu päättyi Red Wingsin 5−4-voittoon.

Laine niittasi ottelussa Blue Jacketsin neljännen osuman kolmannen erän puolivälin jälkeen. Maali syntyi Laineelle tyypillisellä tarkalla ja kovalla laukauksella. Lauantainen osuma oli Laineen kaudella 2016−17 alkaneen NHL-uran 200. maali. Syöttöjä hänellä on kasassa 182. Hän siis lähestyy 400 pisteen rajapyykkiä.

Ennen Lainetta vain 11 suomalaispelaajaa oli tehnyt NHL-urillaan 200 maalia, joten tamperelaishyökkääjän saavutus on helppo pistää perspektiiviin. Muut vähintään 200 maalia tehneet ovat Teemu Selänne, Jari Kurri, Olli Jokinen, Saku Koivu, Aleksander Barkov, Esa Tikkanen, Jere Lehtinen, Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Mikko Koivu ja Ilkka Sinisalo.

Suomalaishyökkääjä oli tovin poissa kaukaloista lokakuun lopulla tulleen päävamman takia. Calgary Flamesin ruotsalaispuolustaja Rasmus Andersson taklasi Lainetta keskialueella päähän.

Muokattu: 11.11.2023, kello 22.56: Nimilista maalintekijöistä ja videoupotus lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle