Patrik Laine kehottaa suomalaisia seuraamaan illalla joukkueensa taistelua: "Siitä tämä on jäänyt eniten kiinni"

NHL / Uutinen
Patrik Laine haluaa omiltaan enemmän taistelua.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Patrik Laine pääsee tänä iltana tositoimiin kotikonnuillaan, kun Tampereella pelataan NHL-ottelu Blue Jackets–Avalanche. Laineen edustama Blue Jackets on ollut tähän saakka NHL-kauden huonoin joukkue, sillä se makaa 10 ottelun jälkeen sarjataulukon viimeisenä.

Tampereen ottelun televisioi suorana maksutta Yle, joten kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus seurata otatusta. Laine kehottaa suomalaisia katsomaan joukkueensa otteissa eritoten taisteluilmettä.

– Siitä tämä on meillä jäänyt eniten kiinni. Siinä se ongelma on ollut. Meidän täytyy saada taistelu päälle heti ensimmäisestä erästä alkaen. Siihen meidän pelaaminen perustuu. On taklattava enemmän ja päästävä lähelle vastustajia, Laine sanoo.

Jos pelaamisenne perustuu taisteluhenkeen, miten juuri taistelemisessa on ollut puutetta?

– Jos sen tietäisin, olisimme kai sarjakärjessä. Vaikeaa tuota on arvioida. Jotenkin nyt ei vain ole lähtenyt. Ja kun tuloksia ei tule, itseluottamus kärsii, ja sen takia helpotkin asiat alkavat näyttää ja tuntua vaikeilta. Sitten tulee hätiköintiä, joka tietenkin haittaa joukkuepelaamista.

Aiemmin tänään myös Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen ja ykköskeskushyökkääjä Boone Jenner puhuivat julkisuuteen juuri taklausmäärän lisäämisen tarpeesta sekä taisteluhengen nostamisesta.

– Se on varmasti ykkösasia. Mutta kyse on myös itseluottamuksesta. Ne ovat rinnakkaisia asioita. Kun itseluottamus on matalalla, ei ole oikein kiekollista itseluottamusta, eikä sitten nähdä helppojakaan pelejä, Laine toteaa.

Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Justus Annusen edustama Avalanche on hallitseva NHL-mestari eli oli viime keväänä maailman paras jääkiekkojoukkue. Blue Jacketsin haaste on siis kokolailla maksimaalinen. Jos Blue Jackets ei voita kumpaakaan tämän viikonlopun Avalanche-kohtaamisista, joukkueella olisi jo yhdeksän tappiota 12 ottelusta.

– Emme ole juurikaan puhuneet Avalanchen pelaamisesta. Meidän keskittymisemme on nyt aika paljon omassa toiminnassamme, koska siihen tarvitsemme parannusta. Totta kai olemme katsoneet ennalta joitain heidän asioitaan, mutta lähinnä tässä on nyt kyse meistä itsestämme, Laine aprikoi.

Blue Jackets–Avalanche alkaa tänä iltana iltakahdeksalta. Ottelu pelataan Tampereella Nokia-areenalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle