Patrik Laine haaveilee olympialaisista − "Suomen paita päällä siellä olisi todella makeaa"

NHL / Uutinen
Patrik Laine palasi Winnipeg Jetsin harjoituksiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Paluun joukkueensa harjoituksiin tehnyt Patrik Laine haluaa vielä edustaa Suomea olympialaisissa. Lehdistötilaisuudessa käytiin läpi myös aiempia kommentteja ykkösketjun peliajasta.

Lukuisten suomalaisten NHL-pelaajien tavoin paluun joukkueensa harjoituksiin tehnyt Patrik Laine jutteli Pohjois-Amerikan lehdistölle keskiviikkona. Aiheisiin lukeutui muun muassa tulevien olympialaisten mahdollinen toteutuminen NHL-pelaajistolla. Laineen mukaan tuolloin Leijonat-paita kiinnostaisi ehdottomasti.

− On unelma pelata olympialaisissa, minkä tahansa lajin edustaja onkaan, Laine sanoi lehdistölle.

− Olen ollut kerran mukana MM-kisoissa ja ollut mukana nuorten MM-kisoissa, joten seuraavana askeleena Suomen paita päällä siellä [olympialaisissa] olisi todella makeaa.

Laine kommentoi samassa yhteydessä tämän hetken kuntoaan. Suorasukaiseen tyyliinsä suomalaishyökkääjä virnuili pelivireen tuntuvan vielä kaukaiselta.

− Tunnen olevani vielä hieman kaukana siitä. Vaikea nähdä itseään pelaamassa pudotuspelejä kahden viikon päästä, mutta aion ottaa kaiken irti harjoitusleiristä ja olla niin valmis kuin voin olla − ja voimme olla.

− Kahden viikon kova työ valmistaa meidät alkaviin otteluihin.

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen mukaan pelaajat näyttävät valmiimmalta kuin olisi luullut.

− Kevään jääajan perusteella olisin odottanut heidän olevan kauempana terävästä kunnosta kuin nyt näyttää. Laine näyttää hyvältä. Hän ampuu kiekkoa oikein, tekee kaarroksiaan. Tänään harjoituksissa oli hyvä tahti ja hieman kaksinkamppailuja. Kaikki näyttävät kahden viikon päästä paremmalta, Maurice arvioi.

Maurice sivusi CBC:n haastattelussa keskiviikkona myös Laineen aiempia kommentteja halustaan ykkösketjussa pelaamiseen.

− Jos olisin ottanut asiasta herneen nenääni, olisin joutunut tekemään niin 20 vuotta sitten ja myös joka vuosi sen jälkeen. Se on edellytys kovuudelle. Nämä pelaajat haluavat aina lisää. Enemmän pelaamista, enemmän peliminuutteja.

− Hienojen pelaajien täytyy luottaa itseensä ja siihen, että he ansaitsevat olla jäällä koko ajan, Maurice sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle