Patrick Marleau rikkoi NHL:n otteluennätyksen – Gordie Howe syrjään piikkipaikalta lähes 60 vuoden jälkeen

NHL / Uutinen
Patrick Marleau rikkoo huikean NHL-ennätyksen.
Kuva © Getty Images

San Jose Sharksin hyökkääjästä Patrick Marleausta tuli ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan NHL-historian eniten runkosarjaotteluita pelannut pelaaja. 1 768. ottelunsa pelaava Marleau jättää ottelutilastossa taakseen Gordie Howen, joka piti ennätystä hallussaan lähes 60 vuoden ajan.

Howe ohitti tilastossa Ted Lindsayn syksyllä 1961 ja hänestä tuli myös tuolloin kaikkien aikojen ensimmäinen tuhannen ottelun rajan rikkonut NHL-pelaaja. Uransa viimeisen NHL-ottelun Howe pelasi 52-vuotiaana keväällä 1980. 

41-vuotias Marleau debytoi NHL:ssä syksyllä 1997 ja on ollut uransa aikana sivussa vain 35 runkosarjaottelusta, mikäli mukaan ei lasketa työsulkujen ja koronapandemian perumia otteluita. Tuhannen ottelun rajan Marleau rikkoi jo yli kymmenen vuotta sitten alkuvuodesta 2011.

Marleau on edustanut lähes koko uransa Sharksia, mutta viime vuosina konkarihyökkääjä käväisi jahtaamassa menestystä myös Toronto Maple Leafsissa ja Pittsburgh Penguinsissa.

Runkosarjassa Marleau on urallaan tehnyt 1 196 tehopistettä. Huimasta ottelumäärästään huolimatta Marleau ei ole voittanut Stanley Cupia, kuten ei myöskään henkilökohtaista palkintoa. Kanadalaisen suurimmat saavutukset ovat vuosien 2010 ja 2014 olympiakullat.

Pudotuspeliotteluita Marleau on uransa aikana pelannut 195, mikä on 22. eniten NHL:n historiassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle