Patrick Kane johtaa Yhdysvallat Slovakiaan − Jahtaa myös nousua kaikkien aikojen ykköstykiksi

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Kane on jälleen mukana MM-kisoissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Yhdysvallat julkisti joukkueensa ensimmäisen pelaajan kevään MM-kisoihin, kun Patrick Kane saapuu joukkueen vahvuuteen.

Patrick Kane on Yhdysvaltojen MM-joukkueen kapteeni ja ensimmäinen nimitys kyseiseen joukkueeseen. Kane oli Yhdysvaltojen kapteeni myös viime kevään MM-kisoissa Tanskassa, kun Yhdysvallat nappasi pronssiset mitalit.

− On mahtavaa saada hänet meidän kapteeniksemme. Hän on aikamme dynaamisimpia pelaajia ja haluaa palauttaa maamme kultakantaan, Yhdysvaltojen päävalmentaja Jeff Blashill kommentoi maan kiekkoliiton tiedotteessa.

Kane on edustanut maataan kaksissa MM-kisoissa ja olympialaisissa, sekä vuoden 2016 World Cupissa. Kanella on mahdollisuus nousta eniten pisteitä Yhdysvaltojen paidassa tehneeksi pelaajaksi.

Tällä hetkellä USA:n kaikkien aikojen pistepörssiä johtaa Gary Gambucci 35 tehopisteellä 37 otteluun. Kane on aktiivipelaajista toisena 30 tehopisteellä. Väliin kiilaa pörssin kolmannella sijalla oleva Paul Stastny (32 tehopistettä), jonka saapuminen MM-kisoihin on epävarmaa. Stastny pelaa parhaillaan NHL:n pudotuspelejä Vegas Golden Knightsin riveissä.

Kapteenin kausi Chicago Blackhawksissa on jo päättynyt. Kane iski 81 pelaamassaan runkosarjaottelussa 110 tehopistettä ollen pistepörssin kolmas.

Yhdysvallat on nimeämässä ensimmäisen leiriryhmänsä tällä viikolla. MM-kisat alkavat joukkueen osalta 10. toukokuuta Slovakiaa vastaan Kosicessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle