Patrice Bergeronista Boston Bruinsin kapteeni

NHL / Uutinen
Läpsystä vaihto.
Kuva © Getty Images
Patrice Bergeron jatkaa Zdeno Charan jälkeensä jättämää kapteenityötä. Kanadalainen on Bruinsin historian 20. kapteeni.

Patrice Bergeron nimettiin Boston Bruinsin seuraavaksi kapteeniksi Zdeno Charan lähdettyä Washington Capitalsiin. Varakapteeneikseen Bergeron saa ketjukaverinsa Brad Marchandin ja puolustaja Matt Grzelcykin.

Bergeron on joukkueen pitkäaikainen varakapteeni, sillä hän on kantanut rinnassaan A-kirjainta kaudesta 2006−07 lähtien.

− Original Six -joukkueen kapteenius on kunnia, joka tuo mukanaan vastuuta joukkuekavereita ja kannattajia kohtaan. Ei ole epäilystäkään, etteikö Patrice olisi menestyksekäs kapteeni. Hän tulee edustamaan organisaatiota hyvin", totesi Bruinsin omistaja Jeremy Jacobs tiedotteessa.

Bergeron, 35, on Bruinsin oma varaus vuoden 2003 varaustilaisuuden toiselta kierrokselta ja hän on edustanut seuraa koko NHL-uransa ajan.

− On etuoikeus esitellä Patrice Bergeron Boston Bruinsin 20. kapteenina. Hän pursuaa johtajuutta, luonnetta, taitoa, tahtoa ja empatiaa. Hän on ansainnut joukkuekavereidensa valmennuksen ja koko organisaation kunnioituksen, sanaili GM Don Sweeney.

Bergeron liittyy Bruins-kapteenien joukkoon, johon ennen häntä kuuluvat Charan lisäksi muun muassa Joe Thornton, Ray Bourque ja John Bucyk.

Bergeron on voittanut urallaan muun muassa, olympiakultaa, maailmanmestaruuden sekä miehissä että alle 20-vuotiaissa, sekä Stanley Cupin. Lisäksi hän on voittanut NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle annettavan Selke Trophyn neljästi.

Muokattu: 7.1.2021, kello 20.36: Varakapteenit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle