Patrice Bergeronin mittava NHL-ura jatkuu, tšekkiläinen seuraikoni palaa Bostoniin

NHL / Uutinen
Patrice Bergeron aloittaa peräti 19. kautensa Bostonissa.
Kuva © Getty Images
Patrice Bergeron on solminut Boston Bruinsin kanssa vuoden jatkosopimuksen. Bruins tiedotti myös, että David Krejčí palaa vuoden tauon jälkeen seuraan.

Patrice Bergeron jatkaa NHL-uraansa ainakin yhden kauden ajan, sillä 37-vuotias tähtihyökkääjä allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen Boston Bruinsin kanssa. 

Kaikkiaan 19. kautensa NHL:ssä ja Bruinsissa aloittavan Bergeronin sopimus on arvoltaan 2,5 miljoonaa dollaria. Lisäksi pelisuoritusten perusteella maksettavaa bonusta voi kertyä korkeintaan saman verran eli 2,5 miljoonaa dollaria.

Bergeron on urallaan pelannut 1 216 runkosarjaottelua, mikä on kolmanneksi isoin määrä Bruins-paidassa. Pelaamissaan otteluissa konkari on kerännyt yhteensä 982 tehopistettä (400+582). 

Viime kaudella Bruinsin kapteeni pelasi 73 ottelua tehden niissä tehot 25+40. Seitsemässä pudotuspelissä saldo oli 3+4. Kauden päätteeksi Bergeron voitti Frank J. Selke -palkinnon, joka jaetaan sarjan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle.

Krejčí palaa Bostoniin

Bruins kertoi myös maanantaina, että vuosina 2006–21 seuraa edustanut David Krejčí palaa Bostoniin yhden vuoden sopimuksella.

Krejčí palasi viime kaudeksi pelaamaan kotimaansa Tšekin pääsarjaan Olomoucin joukkueeseen. 36-vuotias keskushyökkääjä teki 51 ottelussa 46 tehopistettä ja voitti kauden päätteeksi MM-pronssin Tšekin maajoukkueessa.

Krejčí voitti Stanley Cupin Bruinsissa vuonna 2011. Hän on pelannut Bruinsissa 962 runkosarjaottelua tehoin 215+515=730.

» Lähetä palautetta toimitukselle