Patrice Bergeron teki historiaa − Bruins-ikoni voitti viidennen Selke-palkintonsa

NHL / Uutinen
Bergeron voitti palkinnon edellisen kerran kaudella 2016–17.
Kuva © Getty Images
Patrice Bergeronista tuli eniten parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke -palkintoja kerännyt kiekkoilija, kun hänet nimettiin viidennen kerran palkinnon saajaksi. Finaalikolmikossa hän oli 11. kerran peräjälkeen. Aleksander Barkov oli äänestyksen kolmas.

Boston Bruinsin kapteeni Patrice Bergeron nimettiin viidennen kerran Frank J. Selke Trophyn saajaksi. Palkinto annetaan vuosittain NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle.

Viidennen palkinnon myötä Bergeron nousi ohi Bob Gaineyn, jolla palkintoja on neljä kappaletta vuosilta 1977–81. Edellisen kerran 36-vuotias hyökkääjä voitti Selke Trophyn kaudella 2016–17. Hänet on nimetty finalistien joukkoon peräti 11 kertaa peräjälkeen. Suomalaisista Jere Lehtinen on voittanut palkinnon kolmesti urallaan.

Bruins-hyökkääjän aloitusprosentti oli NHL:n paras (61,9) ja Bergeron voitti eniten aloituksia kauden aikana (991). Kausi oli jo seitsemäs, jolloin Bergeron ottaa eniten aloitusvoittoja koko sarjassa.

Finaaliäänestyksessä Bergeron voitti Florida Panthersin Aleksander Barkovin, joka voitti palkinnon viime vuonna. Kolmas ehdokas oli Calgary Flamesin sentteri Elias Lindholm. Bergeron sai äänestyksessä yhteensä 1789 pistettä, Lindholm 878 ja Barkov 746. 

Muista suomalaisista Sebastian Aho oli sijalla 14, Roope Hintz sijalla 21, Jesse Puljujärvi jaetulla 27. sijalla ja NHL-debyytin tehnyt Anton Lundell 34. 

» Lähetä palautetta toimitukselle