Parantunut peli ei auttanut Tyttöleijonia – Kanada raivasi tiensä voittoon

Muut Sarjat / Uutinen
Tyttöleijonien kapteeni Nelli Laitinen teki Suomen ainoan maalin ottelussa Kanadaa vastaan.
Kuva © IIHF
Tyttöleijonien ottelu Kanadaa vastaan päättyi samoihin lukemiin kuin eilinen USA-ottelu. Vaikka lopputulos oli sama, Suomen otteet olivat parantuneet merkittävästi.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksen toisena päivänä Suomi kohtasi Kanadan. Edellisen pelin tappiosta USA:ta vastaan oli toivuttu ja peli oli huomattavasti tasaisempaa ja rauhallisempaa. Parantuneesta peliotteesta huolimatta ottelu päättyi Kanadan voittoon lukemin 1–4.

Ensimmäistä erää ennätti kulua vain reilu viisi minuuttia, kun Kanada teki ottelun ensimmäisen maalin. Maalin teki Lindsay Bochna ja syöttöpisteen itselleen kirjautti Jenna Buglioni. Suomi pääsi erän lopussa ylivoimalle ja onnistui hyödyntämään tilaisuuden. Nelli Laitinen tasoitti ottelun Sanni Rantalan ja Kiira Yrjäsen syötöstä.

Toinen erä oli tasainen ja Tyttöleijonilla oli mahdollisuuksia mennä johtoon ylivoimalla, tällä kertaa tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Kummallakin joukkueella oli hyviä paikkoja päästä johtoasemaan, mutta erä jäi maalittomaksi.

Viimeinen erä alkoi tasalukemissa, ennen erän puolta väliä Kanada kuitenkin meni johtoon Marianne Picardin syöttämällä ja Charlotte Kettylen tekemällä maalilla. Vaahterapaidat taituroivat kahden maalin johtoaseman kuusi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Suomi yritti nousta tasoihin kuudella kenttäpelaajalla ottamalla maalivahti Aino Laitisen pois, mutta Sarah Wozniewicz käytti tyhjän maalin hyödykseen ja latoi taululle ottelun lopputuloksen.

Suomen joukkueella on edessään yksi vapaapäivä ja alkusarjan viimeinen ottelu on edessä sunnuntaina Venäjää vastaan alkaen klo 17.30. Tästä ottelusta lähdetään hakemaan turnauksen ensimmäistä voittoa.