Panthers oli jälleen Hurricanesia parempi – pantterilauma tekee paluun Stanley Cup -finaaleihin 27 vuoden tauon jälkeen

Florida Panthers voitti Itäisen konferenssin finaalisarjan puhtaasti 4–0.
Kuva © Joel Auerbach
Florida Panthers kaatoi Carolina Hurricanesin neljännen kerran Itäisen konferenssin finaalisarjassa ja varmisti paikkansa Stanley Cup -finaaleissa. Ottelusarjan neljäs ottelu päättyi Panthersin 4–3 voittoon.

Florida Panthers tekee paluun Stanley Cup -finaaleihin 27 vuoden tauon jälkeen.

Panthersilla oli mahdollisuus katkaista Itäisen konferenssin finaalisarja Carolina Hurricanesia vastaan kotijäällään, eikä pantterilauma jättänyt tätä mahdollisuutta käyttämättä.

Kotijoukkueen sankariksi nousi jälleen tähtihyökkääjä Matthew Tkachuk, joka viimeisteli 4–3 -voittomaalin vain vajaat viisi sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Kaksi syöttöpistettä ottelussa kerännyt Panthers-kapteeni Aleksander Barkov ei välittänyt taikauskosta, vaan nosti Itäisen konferenssin mestarille jaettavan Prince of Wales -pokaalin ilmaan.

Panthers sai neljänteen ottelun loistavan lähdön, kun Anthony Duclair ja Tkachuk veivät kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle jo avauskympin aikana. Hurricanesin Paul Stastny kavensi eroa vielä ensimmäisen erän aikana, ja Teuvo Teräväinen löi pelin tasoihin toisen erän alussa.

Ryan Lombergin toisen erän täysosuma vaikutti pitkään voittomaalilta, mutta Jesper Fast toi Hurricanesin vielä tasoihin neljä minuuttia ennen päätössummeria. Jo kaksi ottelua tässä sarjassa jatkoerissä ratkaissut Tkachuk rynni voimalla maalille ja laittoi pelin pakettiin vain hetkeä ennen kolmannen erän päätöstä.

Panthers on pelannut edellisen kerran Stanley Cup -finaaleissa keväällä 1996, jolloin se hävisi finaalisarjan Colorado Avalanchelle 4–0. Pantterit kohtaavat finaalissa joko Vegas Golden Knightsin tai Dallas Starsin.