Panthers hakkasi päätään tulikuumaan Ville Hussoon – myös erinomaisesti pelannut Anton Lundell ratkaisuroolissa

NHL / Uutinen
Ville Husso joutui todelliseen kiekkosateeseen Bluesin maalilla.
Kuva © Getty Images
Anton Lundell kirjautti kaksi syöttöpistettä, kun Florida Panthers kukisti St. Louis Bluesin lauantain kierroksen päiväottelussa voittolaukauskilpailun jälkeen. Bluesin ehdoton hahmo oli 49 kertaa torjunut Ville Husso.

Hieman tunnustelevan alun jälkeen Panthers alkoi saada painetta Bluesin päätyyn. Neljän minuutin pelin jälkeen Jonathan Huberdeau tarjoili maalin takaa loistosyötön Patric Hörnqvistin lapaan, mutta Ville Husso torjui.

Blues siirtyi ottelussa johtoon, kun Dakota Joshua löysi maalin edestä aivan vapaaksi unohdetun Logan Brownin ja tämä sai siirtää kaikessa rauhassa kiekon maaliin. Syöttöpiste oli Joshualle samalla NHL-uran ensimmäinen tehopiste.

Maalin jälkeen Panthersin paine kuitenkin jatkui vahvana. Maksim Mamin pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta, mutta Husso venyi loistopelastukseen. 

Hetkeä myöhemmin Panthers pääsi kiekonriiston jälkeen vastahyökkäykseen. Lucas Carlsson antoi jättösyötön Maminille ja tämän tarkka laukaus painui vastustamattomasti ohi Husson. Anton Lundell merkittiin maaliin toiseksi syöttäjäksi. Seuraavasta vaihdosta Ryan Lomberg pääsi yrittämään vanhanaikaisella johtomaalia, mutta tällä kertaa Husso kesti. 

Seitsemän minuutin pelin jälkeen Blues sai painetta aikaan Panthersin päädyssä. Joshua pääsi vapaaseen tekopaikkaan, mutta ei onnistunut yllättämään Sergei Bobrovskia. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Marco Scandella esti niin Brandon Montourin kuin Kevin Connautoninkin yritykset.

Bluesin paine jatkui vahvana ja Panthersilla oli suuria vaikeuksia purkaa kiekko omalta alueelta pois. Brown pääsi yrittämään maalintekoa Scandellan laukauksesta tulleesta irtokiekosta, mutta Bobrovski venyi upeasti kiekon tielle.

Kaksi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Panthers järjesti hurjan mylläkän Bluesin maalille. Owen Tippett pelasi Husson täysin ulos tilanteesta, mutta ei onnistunut laittamaan kiekkoa maaliin. Sen jälkeen Weegarilla oli loistopaikka, mutta Husso kesti tämänkin.

Panthers sai toisen erän alkuun heti loistopaikan, kun Hörnqvist tarjoili namusyötön maalin takaa Carlssonille. Tämän laukaus kuitenkin kimposi tolpan kautta ulos.

Blues siirtyi jälleen johtoon joukkueiden pelatessa tasavajaalla, kun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Ryan O'Reilly karvasi kulmaväännössä Panthers-puolustukselta kiekon ja syötti Jake Walmanille, joka tälläsi kiekon ohi Bobrovskin. Maali oli Walmanille kauden ensimmäinen.

Erän puolivälissä Panthers järjesti hurjan pyörityksen Bluesin päätyyn. Aaron Ekblad purjehti nokikkain Husson kanssa, mutta ei onnistunut iskemään peliä tasoihin. Senkin jälkeen isännillä oli tukuttain tekopaikkoja, mutta Husso oli ohittamaton.

Toisen erän loppupuolella Blues pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Radko Gudas otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Pavel Butšnevitš purjehti nokikkain Bobrovskin kanssa, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Hetkeä myöhemmin Panthers tuli tasoihin, kun Carlssonin laukauksen jälkeen kiekko jäi maalin eteen pelattavaksi ja Sam Reinhart oli ensimmäisenä irtokiekossa. Myös Huberdeau kirjautti itselleen osumaan syöttöpisteen. Samalla Reinhart venytti maaliputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi.

Panthers aloitti kolmannen erän räväkästi, kun Huberdeau pelattiin yksin läpi. Husso kuitenkin veti tilanteessa pitemmän korren. Vähän myöhemmin Frank Vatranon veto kilahti ylärimaan.

Blues kuitenkin toimitti kesken Panthers-painostuksen kylmän suihkun kotijoukkueen niskaan. O'Reilly löysi nappisyötöllä Brandon Saadin ja tämä siirsi vieraat jälleen johtoon. 

Heti seuraavassa vaihdossa Panthersilla oli jälleen loistava paikka tasoitukseen, kun Lomberg karkasi läpiajoon. Husso kuitenkin veti pitemmän korren.

Panthers pääsi kolmannen erän lopulla ylivoimalle, kun Lundell kaadettiin kiekontavoittelutilanteessa. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti sen jälkeen Mamin iski Lundellin aloitusvoitosta pelin tasoihin Panthersin pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoaikaa oli pelattu neljä minuuttia, kun Lundell kampitettiin jälleen jäähyn arvoisesti ja Panthers pääsi ylivoimalle. Blues kuitenkin kesti Husson johdolla ja ratkaisua haettiin voittolaukauskisasta.

Lopulta Panthers piti pintansa, kun Reinhart ja Lundell onnistuivat ohittamaan hyvin pelanneen Husson voittolaukauskisassa. Brown pystyi Blues-pelaajista ainoana ohittamaan Bobrovskin.

» Lähetä palautetta toimitukselle