Pakkipulasta kärsineen IPK:n takalinjoille kaksi ulkomaalaisvahvistusta - Cody Porter loppukaudeksi SaiPaan

MESTIS / Uutinen
Aleksi Soijärvi on toiminut Jukureiden A-junioreiden kapteenina tällä kaudella.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
IPK on solminut sopimukset kolmen pelaajan kanssa loppukaudeksi. Entuudestaan tutut Mikkel Persson ja Aleksi Soijärvi vahvistavat karhunuttuja kevään peleissä. Uutena puolustajana seuraan saapuu Artjom Volkov Venäjän toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

IPK vahvisti rivejään siirtotakarajalla kolmella pelaajalla. Tällä kaudella jo Peli-Karhuissa lainalla pelanneet puolustaja Mikkel Persson ja hyökkääjä Aleksi Soijärvi edustavat iisalmelaisia loppukauden. Soijärven sopimus kestää kevääseen 2024 asti. 

− Hienoa saada Aleksi jo nyt meidän mukaan pelaamaan merkityksellisiä kevään pelejä. Saamme hänestä erittäin luotettavan kahden suunnan hyökkääjän kevääksi ja tulevaisuuteen, kommentoi IPK Hockey Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

Tanskalainen Persson on pelannut Suomessa kolmella kaudella. Puolustaja pelasi Jukureiden A-junioreissa 2017-2019 ja tänä vuonna JHT:ssa Suomi-sarjassa. 24 pelissä Persson on saalistanut komeat 20 pistettä.

− Olemme taistelleet jo useamman ottelun käytännössä 2–3 puolustajalla. Mikkel osoitti aiemmalla visiitillään, että hänellä on potentiaalia ottaa isojakin steppejä pelaajana ja hän tuo leveyttä meidän kapeaan puolustukseemme, Ylisipola kommentoi.

Uutena pelaajana rinkiin ilmoittautuu venäläinen Artjom Volkov. Tällä kaudella puolustaja on pelannut VHL:ssä 28 ottelua. Volkov on päässyt antamaan näyttöjä myös KHL:ssä kuudessa ottelussa. 

- Artjom on erittäin hyvin liikkuva puolustaja ja hänellä on valtava halu mennä urallaan eteenpäin ja päästä Suomeen pelaamaan, kertoo Ylisipola

Porter jatkaa SaiPassa

Kanadalaismaalivahti Cody Porter siirtyy loppukaudeksi SaiPan sopimuspelaajaksi. Maalivahteja koskevat siirtosäännöt kuitenkin mahdollistavat Porterin pelaamisen myös Iisalmessa keväällä.

KalPa-hyökkääjät Oliver Kapanen, Konsta Kapanen, Andreas Okany, Otto Jaatinen ja puolustaja Oskari Mikkonen voivat liikkua vapaasti Liigan ja Mestiksen välillä. Mestiksen runkosarjan päätyttyä pelaajat voivat jatkaa Mestiksen pudotuspeleissä tai palata liigaseuraan.

Samalla IPK tiedotti positiivisia uutisia sairastuvalta. Kauan tosipeleistä poissa ollut Ville Saukko on palaamassa kokoonpanoon. Myös Eero Nurmi, Juho Korhonen ja Ville Järvinen ovat palaamassa lähiviikkoina peleille. Oskari Lammin tilannetta seurataan ja Henry Mäntylän kausi on paketissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle