P.K. Subbanille palkinto humanitäärisestä työstä, Kyle Connorista Winnipeg Jetsin ensimmäinen Lady Byng -voittaja

NHL / Uutinen
P.K. Subban on lahjoittanut rahaa useisiin eri hyväntekeväisyyskohteisiin.
Kuva © Getty Images
P.K. Subban on nimetty King Clancyn muistopalkinnon saajaksi ja Winnipeg Jetsin Kyle Connor voitti Lady Byng -palkinnon.

New Jersey Devilsin puolustaja P.K. Subban nimettiin ensimmäistä kertaa King Clancyn muistopalkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään pelaajalle, joka osoittaa johtajan ominaisuuksia sekä jäällä että sen ulkopuolella ja on tehnyt merkittävää humanitaarista työtä yhteisössään.

Subban oli finaalikolmikossa kolmatta kertaa peräkkäin ja yhteensä neljättä kertaa. Hän on tehnyt rasisminvastaista työtä, auttanut ihmisiä koronapandemian aikana sekä auttanut säätiönsä kautta sairaita lapsia.

Vuonna 2014 Montreal Canadiensissa pelatessaan Subban perusti P.K. Subban -säätiön ja syyskuussa 2015 hän lupasi yli 10 miljoonaa dollaria Montrealin lastensairaalalle seitsemän vuoden aikana. Lisäksi Subban perusti Blueline Buddies -ohjelman, jonka tavoitteena on kuroa umpeen lainvalvontaviranomaisten ja paikallisten nuorten välinen kuilu.

Maaliskuussa Subban myös lahjoitti miljoona dollaria Montrealin mielenterveysklinikalle ja hän oli mukana tukemassa maahan saapuneita ukrainalaisia syöpäpotilaita. Subbanin lisäksi myös kaksi muuta ehdokasta, Ryan Getzlaf ja Darnell Nurse, saivat lahjoituksen valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle.

Suomalaisista palkinnon ovat voittaneet Saku Koivu vuonna 2007 ja Pekka Rinne viime vuonna.

Organisaation historian ensimmäinen Lady Byng -voittaja

Kyle Connorista tuli Winnipeg Jetsin ja sen edeltäjän Atlanta Thrashersin historian ensimmäinen Lady Byng -voittaja. Connor voitti joukkueen sisäisen piste-, maali- ja syöttöpörssin tehoin 47+46.

Lady Byng -palkinto jaetaan vuosittain pelaajalle, joka on osoittanut kauden aikana parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon. Connor istuikin kauden aikana vain kaksi kahden minuutin jäähyä. 

Tällä kaudella vain neljä vähintään 50 ottelua pelannutta ja 19 minuutin peliaikakeskiarvon kellottanutta istui jäähyllä alle kymmenen minuuttia. Connorin lisäksi saavutukseen ylsivät Anton Strålman, Ryan Pulock ja Mikey Anderson.

– Tämä on suuri kunnia. Haluan kiittää perhettäni ja ystäviäni. He ovat aina olleet täällä, kun olen tarvinnut heitä ja heidän loputon tukensa merkitsee minulle paljon, Connor sanoi puheessaan.

Lady Byng -äänestyksen finaalissa Connorin lisäksi olivat Carolina Hurricanesin puolustaja Jaccob Slavin ja Minnesota Wild -kapteeni Jared Spurgeon.

» Lähetä palautetta toimitukselle