Pääkaupunkiseudun finaaliderby on totta Naisten Liigassa – HIFK ja Kiekko-Espoo taistelevat kultamitaleista

Naisten Liiga / Uutinen
Kovaa peliä ja tiukkoja tilanteita on luvassa Naisten Liigan finaaleissa.
Kaksi kauden ennakkosuosikkia selvittivät tiensä Naisten Liigan finaaleihin. HIFK ja Kiekko-Espoo kohtaavat toisensa finaalisarjassa. Pronssimitalit ratkotaan TPS:n ja Kärppien kesken.

Naisten Liigan finaalijoukkueet ovat selvillä. Kiekko-Espoo ja HIFK voittivat omat välieräsarjansa puhtaasti otteluvoitoin 3–0, mikä tarkoittaa finaalisarjan ratkomista pääkaupunkiseudulla. 

Kiekko-Espoo kohtasi välierissä TPS:n, joka onnistui tekemään kolmessa ottelussa ainoastaan neljä maalia espoolaisten verkkoon. Kiekko-Espoon Elisa Holopainen on haalinut onnistumisia pudotuspeleissä. Välieräsarjassa espoolaiset ovat ujuttaneet kiekon TPS:n maaliin 18 kertaa, joista Holopainen on viimeistellyt kolmasosan tehden kuusi maalia. Maalien lisäksi Holopainen keräsi kolme syöttöpistettä. 

HIFK lähti ennakkosuosikkina omaan välieräsarjaansa Kärppiä vastaan ja lunasti odotukset. Kärpistä ei ollut suurta vastusta helsinkiläisille. HIFK teki ottelusarjassa yhteensä 13 maalia, kun Kärpät onnistui maalinteossa kuusi kertaa. HIFK:n Michaela Pejzlova teki välieräsarjassa pisteet 3+2 jatkaen koko kauden kestänyttä vahvaa pistetehtailuaan. 

Finaalisarja alkaa sunnuntaina 17.4. ja Suomen mestari on selvillä aikaisintaan keskiviikkona 20.4. 

Välierät hävinneet TPS ja Kärpät kohtaavat pronssiottelussa sunnuntaina 17.4. 

» Lähetä palautetta toimitukselle