Oula Palve siirtyy SHL:n jumbojoukkueesta lainalle Brynäsiin − "Tarvitsimme jonkun, joka voi auttaa meitä nyt"

SHL / Uutinen
Oula Palve nousi parrasvaloihin Turussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Liigassa huipputasolla pelannut Oula Palve siirtyy SHL-jumbo Linköpingistä Brynäsiin, joka kamppailee samoista sijoista Linköpingin kanssa.

SHL-seura Brynäs IF on tiedottanut lainanneensa Oula Palven loppukauden ajaksi. 28-vuotias hyökkääjä siirtyy uuteen seuraansa Linköping HC:sta, jossa hän on pelannut tämän kauden alusta.

Palve siirtyi täksi kaudeksi Ruotsiin pelattuaan edeltävän kauden Pittsburgh Penguinsin ja Dallas Starsin organisaatioissa AHL-sarjassa. Pohkois-Amerikan-visiittinsä aikana hän pelasi yhteensä 60 ottelua tehoin 3+10. NHL-kaukaloihin asti Palven otteet eivät kuitenkaan riittäneet. Tätä ennen Palve teki TPS:n riveissä 53 ottelussa tehot 16+35.

Tämän kauden aikana Palve on pelannut 31 ottelua Linköpingin joukkueessa tehden tehot 3+9. Linköping on tällä hetkellä SHL:n runkosarjan viimeisellä sijalla ja Brynäs puolestaan pisteen kilpakumppaninsa edellä.

Brynäsin tilanne on tällä hetkellä tukala, sillä joukkueen sairastuvalla on kuusi pelaajaa, joista joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Anton Rödin ja Greg Scott loukkaantuivat lauantain tappiollisessa ottelussa Skellefteåta vastaan.

Brynäsin urheilujohtaja Michael Sundlövin mukaan Palve on täsmäapu vaikeuksien kanssa painiskelevan joukkueen arkeen.

− Tarvitsimme jonkun, joka voi auttaa meitä nyt. Olemme käyneet läpi pelaajamarkkinat Pohjois-Amerikkaa myöten, mutta vaatii enemmän aikaa löytää pelaaja sieltä. Palvella on suuri potentiaali ja hänellä on näytönhaluja, minkä lisäksi hän on heti valmis pelaamaan, Sundlöv selittää pelaajahankintaa joukkueen julkaisemassa tiedotteessa.

Joukkueen päävalmentaja Peter Andersson uskoo, että Palve saa Brynäsissä uuden alun takkuisasti sujuneen alkukauden jälkeen.

− Olemme nähneet hänen pelaavan Linköpingin riveissä tämän kauden aikana. Hänen taitotasonsa on kiinnittänyt huomiomme, ja luulemme, että hän sopii hyvin joukkueeseemme. Autamme häntä löytämään pelaamisensa. On tärkeää, että löydämme hänelle sopivan roolin, jossa hän voi pelata vahvuuksillaan, Andersson kuvailee Palven asemaa joukkueessa.

Palve on edustuskelpoinen uuden joukkueensa riveissä tiistain ottelussa Örebrota vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös