Otto Karvinen sai kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan Rony Ahosta – Miro Karjalainen pelikiellossa kolme ottelua ja Libor Sulak kaksi peliä

LIIGA / Uutinen
Libor Sulak sai kahden ottelun pelikiellon tapeltuaan HIFK-puolustaja Miro Karjalaisen kanssa ottelun päätöserässä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kurinpitodelegaatio antoi tuomionsa Kärpät – HIFK-ottelun tapahtumille, jotka delegaatio otti käsittelyynsä. Kärppien Libor Sulak ja Otto Karvinen eivät ole kokoonpanossa Lukko-kotiottelussa pelikieltojen vuoksi.

Kärpät-hyökkääjä Otto  Karvinen taklasi HIFK-puolustaja Rony Ahosen laitaan kiihkeän ottelun päätöserässä. Tilanteesta seurasi Karviselle ulosajo ja kurinpitodelegaatio määräsi Karvisen kolmen ottelun pelikieltoon. Ahonen loukkaantui tilanteessa, eikä jatkanut ottelua. 

− Karvisella on ollut aikaa havaita Ahosen haavoittuva peliasento ennen taklauksen suorittamista ja näin ollen Karvisen olisi tullut huomioida se tilannetta pelatessaan, delegaatio perusteli päätöstään. 

Ottelun päätöserässä nähtiin myöskin tappelu Libor Sulakin ja Miro Karjalaisen välillä. Tuomaristo passitti tappelupukarit suihkun puolelle ja puolustajat ovat sivussa seuraavista otteluista pelikiellon vuoksi. Sulakin pelikielto kestää kaksi ottelua, Karjalainen huilaa vanhojen rikkeiden vuoksi kolme ottelua. 

- Aloitustilanteessa kumpikin pelaaja tiputtaa samanaikaisesti pelihanskansa jäähän ja aloittaa tappelun. Kyseessä on suoraan aloituksesta aloitettu ei-spontaani tappelu, jossa kumpikin pelaaja on yhtälailla osaltaan tappelun aloittaja ja halukas tappelemaan, delegaatio kommentoi päätöstään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle