Otteluraportti: Kärppien A-juniorit voittivat SM-kultaa – Blues jäi finaaleissa voitoitta

Muut Sarjat / Uutinen
Voittopokaali on juuri nousemassa.
Kuva © Sami Halonen
Nuorten SM-Liigan runkosarjavoittaja Kärpät sai kolmannen kerran finaaleissa vastaansa runkosarjassa toiseksi tulleen Espoon Bluesin. Oululaiset voittivat kaikki finaalikohtaamiset ja juhlivat suomenmestaruutta otteluvoitoin 3–0.

Yli 1 200 katsojaa oli torstai-iltana saapunut Oulun Raksilaan seuraamaan mahdollisesti mestaruuden ratkaisevaa ottelua.

Ensimmäisen erän puolivälissä Kärppien miesten joukkueessa tänä vuonna debytoinut Tuukka Tieksola teki punaviivan tienoilla kiekonriiston ja pääsi yksin läpi. 17-vuotias huippulupaus sijoitti kiekon hallitusti maalin perukoille.

Kärpät näytti saavan maalista uskoa, ja 14 minuutin kohdalla Kärppien pyörityksen jälkeen puolustaja Jaakko Niskala iski Kärpät jo kahden maalin karkumatkalle.

Pian tuon jälkeen Kärpät teki jo kolmannen maalinsa nopeasta vastahyökkäyksestä, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kärpät karkaa

Toisessa erässä Blues sai erän alkuun kahden minuutin ylivoiman. Huippupaikkoja sen aikana ei syntynyt.

Toisen erän puolivälin jälkeen Kärpät loi useita laadukkaita maalintekopaikkoja. Tuurilla ja taidolla Blues onnistui estämään maalinteon. Lopulta Kärppien kapteeni Niko Kuirin kahden minuutin jäähy käänsi pelin vähäksi aikaa myös Bluesin hyökkäyspäätyyn. Jäähyn vaarallisin maalipaikka syntyi tosin, kun Kärpät pääsi lopussa 2–1-ylivoimahyökkäykseen.

Kun toista erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, Kärpät sai lähes puolentoista minuutin ajan yrittää maalia kahden pelaajan ylivoimalla. Reilun minuutin Kärpät hieroi kiekkoa hyökkäysalueella, kunnes Ville Heikkala onnistui Rädyn veljesten syötöistä muuttamaan lukemat 3–0:aan. Jamppa Tuomisen Kärpät on rautaa soi jälleen hallissa.

Seuraavasta hyökkäyksestä Blues sai lahjan, kun kärppävahti Justus Annunen menetti kiekon maalin takana. Kiekko siirrettiin maalin eteen, josta Bluesin Petteri Villasen oli helppo työ alivoimalla viimeistellä illan ja koko finaalisarjan Bluesin ensimmäinen Oulussa tehty maali. X-Files-sarjasta tuttu tunnusmusiikki soi vierasmaalin merkiksi.

Espoon muukalaiset eivät kauan saaneet juhlia, sillä maalikarkelot jatkuivat erän lopulla, kun Kärppien 16-vuotiaan Aatu Rädyn laukaus maalin edustalta epäonnistui, mutta lurahti silti maaliin. Viimeiselle erätauolle lähdettiin siis oululaiskomennossa lukemin 4–1.

Bluesin usko näytti loppuneen

Kolmas erä alkoi Kärppien painostuksella eikä Blues päässyt ensimmäisten viiden minuutin aikana lainkaan hyökkäämään. Kärpät sai sen päälle vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta suurin maalintekokiima näytti siinä kohtaa laantuneen.

Blues sen sijaan pian jäähynsä päätyttyä sai kavennettua 4–2:een, kun Miki Jurmun laukaus meni ohi, mutta maalin kulmalla päätykimmokkeesta kiekon saanut Jesse Pesonen suti kiekon pienestä kulmasta sisään.

Sen jälkeen ei mennyt kuin noin minuutti ja nähtiin illan komein maali. Jesse Koskenkorva pujotteli keskikaistaa pitkin koko Blues-joukkueen läpi ja sijoitti kiekon maaliin. Pelikello näytti 50.11 ja lukemat olivat 5–2. Raksilan yleisö antoi maalille raikuvat suosionosoituksensa.

Kun peliä oli reilut viisi minuuttia jäljellä Blues sai kuin varkain tehtyä kavennusmaalin 5–3:een. Osuma oli Villasen illan toinen. Sen jälkeen Blues otti aikalisän ja hetken aikaa painostus kärppäpäädyssä oli kovaa.

Kaikki peliin - maalivahti pois

Kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa Bluesin maalivahti luisteli ulos maaliltaan ja espoolaiset ottivat kuudennen kenttäpelaajan jäälle.

Blues ei saanut kunnon mylläkkää aikaiseksi. Sen sijaan Kärpät sai mahdollisuuksia laittaa kiekko tyhjään maaliin, mutta ohilaukauksen ja sivuverkkooon osumisen jälkeen vasta kolmannella kerralla se onnistui. Heikkala (2+1) otti Bluesin harhasyötön lapaansa ja latasi tyhjään maalin loppulukemat 6–3:een.

Juhlat jäällä alkoivat, kaiuttimet pauhasivat pojan saunomisesta ja Esson baariinkin ehkä mentiin.