Ottawa Senators soittaa kauden lopuissa otteluissaan Ukrainan kansallislaulun

NHL / Uutinen
Ottawa Senatorsin omistajan Eugene Melnykin vanhemmat muuttivat Kanadaan Ukrainasta.
Kuva © Getty Images - Jana Chytilova
Ottawa Senators tiedotti tukevansa Ukrainaa soittamalla kauden lopuissa otteluissaan Kanadan ja USA:n kansallislaulujen lisäksi myös Ukrainan Štše ne vmerla Ukrajiny i slava, i volja -laulun sekä keräämällä rahaa maan hyväksi.

Senators tiedotti päätöksestä julkaisemalla sosiaalisessa mediassa pääomistaja Eugene Melnykin avoimen kirjeen. Kirjeessä Melnyk kertoo omasta taustastaan ja kokemastaan muun maailman tuesta sekä päätöksistä auttaa Ukrainaa ja ukrainalaisia maan jouduttua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi. Melnyk on syntyjään kanadalainen, mutta hänen vanhempansa muuttivat Kanadaan Ukrainasta.

Kansallislaulun lisäksi Senators aikoo tukea Ukrainaa käyttämällä osan tulevien 50/50-arvontojen tuotoista Senators Community Foundation -järjestön kautta humanitääriseen  ja lääketieteellisen tukeen Ukrainassa. Seura myös järjestää paikallisen ukrainalaisen yhteisön kanssa lahjoitusten keräyksen maan hyväksi.

Melnyk kertoo myös jatkavansa tukea Help Us Help The Children -järjestön kautta, jossa hän on jo aiemmin auttanut vammaisia lapsia Ukrainassa ja Kanadassa.

Ukrainalaiset ovat Kanadassa 11. suurin etninen ryhmä. Heitä oli vuoden 2016 tietojen mukaan noin 1,4 miljoonaa eli hieman alle neljä prosenttia väestöstä.

» Lähetä palautetta toimitukselle