Otso Rantakari vahvistamaan HIFK:n puolustusta − "Hänen vahvuutensa tuovat joukkueeseemme erinomaisen lisän"

LIIGA / Uutinen
Rantakari on edustanut Liigassa aiemmin Tapparaa neljällä kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
HIFK on tehnyt sopimuksen puolustaja Otso Rantakarin kanssa.

Otso Rantakari liittyy HIFK:n miehistöön yksivuotisella sopimuksella. Helsinkiläisjoukkueeseen 28-vuotias puolustaja siirtyy Sveitsin pääsarjajoukkue Fribourg-Gotteronista, jossa hän päätti viime kauden.

Viime kauden Rantakari aloitti Tapparassa. Kauden avaus venyi kuitenkin loukkaantumisesta toipumisen vuoksi marraskuulle ja Rantakarin vastuu jäi lopulta pieneksi tamperelaisryhmässä. Hän pelasi Liigassa kaikkiaan 20 ottelua, joissa teki tehot 1+5=6. Helmikuussa hän siirtyi loppukaudeksi Sveitsiin, jossa ehti pelaamaan neljä ottelua.

– Pitkä kuntoutusjakso söi leijonanosan viime kaudesta ja pääsin pelikuntoon vasta todella myöhään. Siirryin Tampereelta loppukaudeksi Sveitsiin ja tietenkin sairastuin vielä koronaan melkein heti saavuttuani sinne. Lähtökohdat siihen verrattuna ovat nyt täysin päinvastaiset. On tosi hyvä ja luottavainen fiilis. Mies on kunnossa ja nyt ei tarvitse kuin suorittaa ja nauttia pelistä, Rantakari kommentoi.

Jokerien kasvatti on pelannut urallaan aiemmin Liigassa Tapparan lisäksi myös Bluesin riveissä, jossa hänet palkittiin vuoden tulokkaana kaudella 2014-2015. Keväällä 2017 voitetun Suomen mestaruuden lisäksi Rantakarin palkintokaapista löytyy SM-hopea- ja pronssimitali.

Ulkomaan kentiltä Rantakarilta löytyy Sveitsin lisäksi kokemusta KHL:stä sekä SHL:stä. Kaudella 2019-2020 hän voitti Sveitsin liigan puolustajien maalipörssin iskemällä 11 osumaa.

– Olemme seuranneet Otson otteita jo pidemmän aikaa. Hän teki paluun kaukaloon pitkän loukkaantumisen jäljiltä viime kaudella, ja on nyt päässyt harjoittelemaan kunnolla jo pidemmän aikaa. Uskomme, että hänen vahvuutensa tuovat joukkueeseemme erinomaisen lisän, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle