Olympiakiekko palaa Ylen kanaville – "Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Olympiakiekko palaa Yleisradion ohjelmistoon.
Olympialaisten kiekkoturnaukset tekevät paluun Ylen kanaville.

Yle on hankkinut täysimääräiset olympialaisten esitysoikeudet vuosiksi 2026–32. Tämän myötä olympiajääkiekko palaa Ylen kanaville vuonna 2026, jolloin talviolympialaiset järjestään Milanossa.

Vuosina 2018 ja 2022 jääkiekon esitysoikeudet olivat Discoverylla. Vuoden 2018 kisoissa Discovery esitti yksinoikeudella miesten turnauksen ja vuonna 2022 sekä miesten että naisten turnaukset.

NHL-pelaajat eivät olleet mukana vuosien 2018 ja 2022 kisoissa, mutta todennäköisesti parhaat pelaajat ovat jälleen mukana kolmen vuoden päästä. 

– Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa. Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen kertoi.

Yle on ollut viime vuosina jääkiekon televisiointioikeuksien kilpailussa sivuroolissa. Tällä hetkellä se näyttää valikoituja NHL-otteluita yhteistyössä Viaplayn kanssa tämän kauden loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle