Olympiajääkiekkoa pelataan seitsemän vuoden kuluttua Milanossa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Talviolympialaiset palaavat Eurooppaan seitsemän vuoden kuluttua.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Italia on saanut järjestettäväkseen vuoden 2026 talviolympialaiset. Kisojen jääkiekkoturnaukset pelataan suurkaupunki Milanossa.

Kansainvälinen olympiakomitea on valinnut vuoden 2026 talviolympialaisten järjestäjäksi Italian. Sveitsin Lausannessa järjestetyssä äänestyksessä Italian hakemus voitti ainoan vastaehdokkaansa Ruotsin äänin 47–34.

Kisojen miesten ja naisten jääkiekkoturnaukset järjestetään Milanossa, jonne tullaan rakentamaan kaksi uutta areenaa jääkiekkoa varten.

Kyseessä on kolmas kerta, kun Italia isännöi talviolympialaisia. Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin vuonna 1956 Cortina d'Ampezzossa, joka myös isännöi vuonna 2026 osan lajeista. Edellisen kerran Italia järjesti kisat vain 13 vuotta sitten, jolloin isäntäkaupunkina toimi Torino.

NHL-pelaajien osallistumisesta vuoden 2026 kisoihin ei ole vielä varmuutta, kuten ei myöskään sitä ennen vuonna 2022 järjestettäviin Pekingin talviolympialaisiin. Päätöstä NHL-pelaajien osallistumisesta odotetaan mahdollisesti jo ensi vuonna alkavissa työehtosopimusneuvotteluissa NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle