Olympia- ja MM-mitalisti Emma Nuutinen Kiekko-Espoon tyttökiekon lajipäälliköksi

Naisten Liiga / Uutinen
Nuutinen aloittaa Kiekko-Espoo Ry:n palveluksessa.

Emma Nuutinen, 26, aloittaa työt Kiekko-Espoo ry:n tyttökiekon lajipäällikkönä. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat tyttöjen kiekkokoulusta ja joukkueista vastaaminen. Hänen vastuualueitaan ovat myös uusien harrastajein lajin pariin saaminen sekä ikäluokkien valmennus- ja joukkuetoiminnan ohjaaminen.

− Viimeisten vuosien aikana olen työskennellyt Florida Panthersin organisaatiossa valmennuksen ja markkinoinnin parissa, mikä oli hieno ja opettavainen kokemus. Yliopistosta tarttui mukaan urheilujohtamisen kandi tutkinto, sekä maisterin tutkinto markkinoinnista. Olen innoissani uudesta haasteesta ja siitä, että pääsen mukaan kehittämään Espoon tyttökiekkoa. Tavoitteenani on tarjota pelaajille mahdollisuus kasvaa ja kehittyä lajin parissa sekä luoda vahva ja yhteen hioutuva tyttökiekkoyhteisö.

Kiekko-Espoo ry:n toimminanjohtaja Niko Merikanto on innoissaan Nuutisen pestistä. Merikanto kiitti myös edellistä lajipäällikköä Venla Mattilaa, joka siirtyy opettajan töihin.

− Emman tasoinen huippujääkiekkoilijan ura Suomessa, maajoukkueessa, USA:ssa yliopistojoukkueessa ja ammattikiekkoilijana ulkomailla sekä omakohtainen kokemus tyttö- ja naiskiekkopolun läpi elämisestä tuo tyttökiekkoomme todella vankan ja vakuuttavan osaajan ja hienon lisän ammentaa omakohtaista kokemusta tyttökiekon pelaajapolullemme, Merikanto toteaa.

Pelaajaurallaan Nuutinen pelasi neljä kautta Yhdysvaltojen yliopistosarjaa. Vuosina 2020−22 hän pelasi vuoden Kiekko-Espoossa ja toisen vuoden oli pelaamatta. Viime kaudella hän kiekkoili Pohjois-Amerikassa PHF-sarjan Buffalo Beautsissa.

Nuutinen on voittanut urallaan Naisleijonissa 2018 olympiapronssia sekä yhden MM-hopean ja kaksi MM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle