Oilersin ja Devilsin harjoitukset olivat maksullisuudesta huolimatta yleisölle elämys − "Minulle tässä ei ole kyse rahasta"

NHL / Uutinen
Joukkueiden aamuharjoitukset vetivät kannattajia puoleensa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
NHL Global Series -tapahtuma antaa Edmonton Oilersin ja New Jersey Devilsin Euroopassa asuville kannattajille ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä joukkueet läheltä. Yleisölle maksulliset aamuharjoitukset eivät muodostuneet kannattajille esteeksi.

NHL:n Global Series -tapahtuma palaa Ruotsiin vuoden tauon jälkeen, kun Edmonton Oilers ja New Jersey Devils pelaavat kauden avausottelunsa lauantaina. Tapahtuman keskipisteenä toimii Göteborgin ydinkeskustan läheisyydessä sijaitseva Scandinavium-areena.

Yleisöllä oli mahdollisuus päästä näkemään joukkueet aamuharjoituksissa perjantaina. Harjoituksia seuranneet silmäparit koostuivat sadoittain sekä Oilersin että Devilsin kannattajista, eikä harjoitusten maksullisuus ollut paikalle saapuneille kannattajille este.

Lippu aamuharjoituksiin maksoi lippupalvelu Ticketmasterin mukaan 150 kruunua eli noin 15 euroa huolimatta siitä, missä harjoituksia seurasi. Hallissa oli yleisöä arviolta 200−300 henkilöä.

Isä ja poika Ruotsista olivat tulleet katsomaan aamuharjoituksia nähdäkseen kahdella ruotsalaispelaajalla varustautuneen Oilersin valmistautuvan lauantain koitokseen.

− Harjoituksilla rahastaminen tuntuu turhalta, sillä täällä on paljon tyhjiä paikkoja ja ilmaiseksi tämän olisi päässyt kokemaan useampi, isä toteaa.

− Liput eivät kuitenkaan maksaneet paljon, ja tämä on kuitenkin pojalle elämys. Sen takia raha ei ollut este, hän mainitsee.

Perheen 10-vuotias poika oli saanut koulusta vapaapäivän tämän kauan odotetun tapahtuman vuoksi. Kysyttäessä suosikkipelaajaa vastaus saattoi olla hieman yllättävä:

− Oscar Klefbom on suosikkipelaajani. Tosin tykkään myös Connor McDavidistä.

Lippujen hinta toissijainen − kyse on tunteesta ja kokemuksellisuudesta

Devilsin harjoituksia lähes jään tasolla seurasi Pietarista Göteborgiin matkustanut venäläiskannattaja, joka oli erityistä päivää varten pukenut päälleen Devils-paidan.

− Olen ollut joukkueen kannattaja varmaan jo 90-luvun loppupuolelta, hän kertoo.

− Tämä on varmaankin minulle ainoa mahdollisuus nähdä joukkueeni paikan päällä. En varmaankaan ikinä pääse katsomaan Devilsiä New Jerseyssä. Tosin unelmani on nähdä livenä Stanley Cup -finaalien seitsemäs peli, jonka joukkueeni voittaa.

Hän intoutuu kertomaan suosikkipelaajistaan, joista yhden pelipaitaa hän parhaillaan kantaa päällään.

− Jos puhumme vanhoista pelaajista, niin suosikkipelaajani on Scott Stevens, jonka paita minulla on päälläni. Jos puhumme nykypelaajista, niin Taylor Hall on tietenkin yksi suosikeistani. Toinen on sitten Nico Hischier, koska hän vaikuttaa niin maanläheiseltä ihmiseltä. Hän on joukkueen tulevaisuus.

Venäläiskannattaja sanoo kokemuksen olleen loistava ja aamuharjoitusten seuraamisen olleen maksullisen lipun arvoinen.

− Joukkueet olivat erittäin avoimia harjoituksissa. Sain tavata Ken Daneykon ja hän antoi minulle Stanley Cup -sormuksensa, tämä on mahtavaa! hän hihkuu.

− Pelkästään tämä yksi tapahtuma oli erittäin mahtava minulle.

Scott Stevens -paitainen kannattaja toteaa, että harjoitusten maksullisuus on hänelle lopulta toissijaista.

− Minulle tässä ei ole kyse rahasta vaan kokemuksesta, fiiliksestä ja tunteista.

» Lähetä palautetta toimitukselle