Oilers eteni finaaliin lähes 20 vuoden tauon jälkeen – Suomalaisten Stars hyytyi tehottomuuteen

NHL / Uutinen
Miro Heiskanen ja kumppanit joutuivat pettymään kesän kynnyksellä.
Kuva © Andy Devlin / NHLI via Getty Images
Stars vyörytti kuudennessa ottelussa 35 laukausta kohti Stuart Skinnerin Oilers-maalia mutta sai aikaiseksi vain yhden maalin.

Edmonton Oilers jatkaa matkaa Connor McDavidin johdolla Stanley Cup -finaaleihin. Lännen finaalisarja ratkesi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Oilers otti 2−1-puolustusvoiton Dallas Starsista.

Oilers meni ensimmäisessä 2−0-johtoon McDavidin ja Zach Hymanin ylivoimamaaleilla. Maalien lisäksi Oilers laukoi erässä vain kerran.

Voiton lukkona oli ottelun ykköstähdeksi valittu maalivahti Stuart Skinner, joka torjui Starsin rymistelyssä peräti 34 kertaa ja päästi taakseen vain yhden kiekon. Eniten töitä hänellä oli viimeisessä erässä, jossa Stars laukoi 14 kertaa ja sai aikaiseksi ainoan maalinsa Mason Marchmentin osumalla.

Yksi sarjan kulmakivistä oli ylivoimapeli. Oilers teki 11 ylivoimastaan neljä maalia mukaan lukien kuudennen ottelun sataprosenttinen onnistuminen. Stars puolestaan sai 14 yritystä, mutta ei tehnyt yhtään ylivoimaosumaa.

Oilers kohtaa finaaleissa Florida Panthersin. Ottelusarja alkaa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä Panthersin kotikentällä.

Edellisen kerran Oilers on pelannut finaaleissa vuonna 2006, jolloin se taipui Carolina Hurricanesille seitsemännessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle